Έκλεψαν μηχανήματα από τα Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 20:06 Έκλεψαν μηχανήματα από τα Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας

Η σπείρα "χτύπησε" το Σαββατοκύριακο το ΓΝ Λαμίας, απ΄ όπου έκλεψε διαγνωστικά μηχανήματα μεγάλης αξίας, καθώς επίσης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Μετά τον Άγιο Σάββα και τον νοσοκομείο του Βόλου σειρά είχαν το ΓΝ Λαμίας, και το ΠΓΝΛ στη Λάρισα, από το οποία έκλεψαν μηχανήματα, από το βρογχοσκοπικά και από το Γαστρεντερολογικό - Ενδοσκοπικό εργαστήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μηχανήματα στη Λαμία βρισκόντουσαν στα ειδικά εργαστήρια που βρίσκονται στον 4ο όροφο του ιδρύματος και τα οποία φυσικά ήταν κλειδωμένα.

Κανείς δεν κατάλαβε πως τα μηχανήματα έκαναν φτερά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εσωτερικό ασανσέρ το οποίο φαίνεται πως γνώριζαν οι δράστες.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των μηχανημάτων που πήραν και την αξία τους. 

Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν κλέψει τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δυο κολονοσκόπια, ένα βρογχοσκοπικό και ένα γαστροσκοπικό μηχάνημα συνολικής αξίας περίπου 100.000€. Στο νοσοκομείο όπως είναι φυσικό επικρατεί αναστάτωση και η διοίκηση ενημερωσε την αστυνομία.

Και στη Λάρισα

Δύο κολονοσκόπια και δύο γαστροσκόπια κλάπηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το Σαββατοκύριακο. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, επισημαίνοντας πως το κόστος υπολογίζεται στα 30.000€. Τις επόμενες ώρες αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, καθώς και το πόρισμα της αστυνομίας για τις κλοπές.

Όλα δείχνουν για σπείρα που κλέβει μηχανήματα από νοσοκομεία και τα βγάζει σε γειτονική χώρα (Αλβανία - Βουλγαρία) και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δράστες έχουν ενημέρωση από άτομο που εργαζονταν για λογαριασμό κάποιας προμηθεύτριας εταιρείας στα νοσοκομεία, αφού από τον τρόπο δράσης μεχρι τώρα φαίνεται ότι οι "ποντικοί" των νοσοκομείων είναι πλήρως κατατοπισμένοι, από κάποιον που έχει επισκεφτεί το χώρους αυτούς και φυσικά γνωρίζει και τα διαγνωστικά μηχανήματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση