Από τη Φθιώτιδα η καταγωγή του 11χρονου μαθητή που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 09:00 Από τη Φθιώτιδα η καταγωγή του 11χρονου μαθητή που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Εκκάρα Δομοκού απ' όπου κατάγεται ο πατέρας του 11χρονου Μάριου, που έφυγε τόσο άδικα και τόσο πρόωρα από τη ζωή με αυτό τον τραγικό τρόπο.

Εκτός από την περιοχή του Δομοκού, η οικογένεια του μαθητή που "έφυγε", έχει επίσης συγγενείς και στη Λαμία, που το πρωί του Σαββάτου βρέθηκαν στην Αθήνα, για να πουν το τελευταίο αντίο στον 11χρονο που κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μενίδι.

Θρήνος στην κηδεία του 11χρονου Μάριου

Συγγενείς, φίλοι, δάσκαλοι και πλήθος κόσμου αποχαιρετούν για τελευταία φορά τον 11χρονο Μάριο που έφυγε πολύ άδικα και πρόωρα από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο σχολείο του, από αδέσποτη σφαίρα.

Το 11χρονο αγόρι το βράδυ της Πέμπτης βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στην οδό Αν. Βαρέλα 37 στο Μενίδι μαζί με την μητέρα του και τους συμμαθητές του όπου εξελισσόταν γιορτή για τη λήξη της φετινής σχολικής περιόδου.

Περίπου στις 21:30, το μικρό παιδί έχασε τις αισθήσεις του, έπεσε στο έδαφος χτυπώντας το κεφάλι του σε κράσπεδο.

Μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, φέροντας τραύμα και αιμορραγία στο πίσω μέρος του κεφαλιού, διασωληνώθηκε αλλά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών, το 11χρονο αγόρι έχασε την ζωή του. Εκτοτε, μετά την νεκροψία του ιατροδικαστή αποκαλύφθηκε η αλήθεια για ότι είχε συμβεί.

Ένταση και μολότοφ στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων στο Μενίδι

Περισσότεροι από 1500 κάτοικοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του Μάριου από “αδέσποτη” σφαίρα.

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκειά της, σημαδεύτηκε η πορεία περίπου 1500 κατοίκων του Μενιδίου, μετά την εισβολή δέκα κουκουλοφόρων που πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε σπίτια Ρομά. Το ένα από τα σπίτια είναι αυτό, στο προαύλιο του οποίου βρέθηκαν κάλυκες.

Νωρίτερα, περίπου 1.500 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά στην λεωφόρο Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας την ανομία και την εγκληματικότητα στην οποία είναι αναγκασμένοι να ζουν.

Λίγες ώρες μετά το τελευταίο "αντίο" στον αδικοχαμένο μαθητή, οι κάτοικοι της περιοχής κλιμακωνουν τις κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν η πολιτεία δεν λάβει άμεσα μέτρα για την αστυνόμευση του Μενιδίου και την απομάκρυνση των καρτέλ των όπλων και των ναρκωτικών απο τις γειτονιές τους.

Μαζί τους και εκατοντάδες μαθητές με πλακάτ στα χέρια οι οποίοι θρηνούν την απώλεια του συμμαθητή τους και ζητούν το αυτονόητο,να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο τους.

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία

Από την στιγμή που δεν υπάρχει το όπλο δεν μπορεί να γίνει βαλλιστική, γιατί δεν υπάρχει δεύτερη βολίδα να συγκριθεί. Δυο τα σενάρια για την Αστυνομία. Είτε ο δράστης είναι ανάμεσα στους προσαχθέντες - συλληφθέντες κάτι που σημαίνει ότι έχει κρύψει το όπλο ή στον καταυλισμό ή το έχει πετάξει σε κάποιο κάδο απορριμάτων. Με την πιθανότητα κάποιο από τα δύο σενάρια να ισχύει η Αστυνομία αναμένεται να ψάξει τόσο τον καταυλισμό όσο και τις χωματερές, χρησιμοποιώντας και ανιχνευτή μετάλλων.

Το δεύτερο σενάριο είναι ο δράστης να έχει διαφύγει από τον καταυλισμό. Γι αυτό και η έρευνα έχει ξεκινήσει από χθες και στην επαρχία. Στην περίπτωση αυτή η λογική λέει ότι πιθανότατα έχει μαζί του το όπλο, για να το εξαφανίσει.

Το πρωί του Σαββάτου (10.06.2017) συνελήφθη 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε -με καραμπίνα όμως- το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Παράλληλα, έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, ο 23χρονος είναι συγγενής της κοπέλας που δεν προφυλακίστηκε και διαμένει στο σπίτι, στο προαύλιο του οποίου βρέθηκαν κάλυκες από 9αρι πιστόλι και κυνηγετικό όπλο. Αντιθέτως, μέσα στο σπίτι δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Από ό,τι φαίνεται φρόντισαν να το εξαφανίσουν, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό.

Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Σήμερα (10.06.2017) το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις τριάντα τέσσερις. Περίπου πενήντα αστυνομικοί αυτή την ώρα συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση