Φθιώτιδα: Χτύπησαν ξανά οι δολοφόνοι μελισσών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 14:20 Φθιώτιδα: Χτύπησαν ξανά οι δολοφόνοι μελισσών

Έκαψαν περισσότερα από 100 μελίσσια την Κυριακή - «Δεν πάει άλλο. Θα τους επικηρύξουμε...», λένε οι μελισσοκόμοι της περιοχής που βρίσκονται σε απόγνωση.

Αυτή τη φορά το "χτύπημα" δεν έγινε νύχτα, όπως συνήθως, αλλά μεσημέρι και μάλιστα την ώρα που στην περιοχή έριχνε καταρρακτώδη βροχή.

Πιο συγκεκριμενα το μεσημέρι της Κυριακής σε ορεινή περιοχή πάνω από την Παύλιανη, σε υψόμετρο 1500 στις καταβόθρες του Εθνικού Δρυμού Οίτης, οι δράστες έκαψαν περισσότερες από 100 κυψέλες που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκαν σε δυο διαφορετικούς μελισσοκόμους.

Όπως και τις προηγούμενες φορές συγκέντρωναν τις μελισσοκυψέλες σε ντάνες των 25 περίπου και τους έβαζαν φωτιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτή τη φορά δεν πρόλαβαν να κάψουν όλα τα μελίσσια γιατί τους χάλασε το καρότσι που τα κουβαλούσαν  (είχαν πετάξει τη ρόδα από το καρότσι μέσα στη φωτιά).

Είναι το τρίτο κατά σειρά χτύπημα στην περιοχή της Φθιωτιδοφωκίδας, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο δολοφόνοι των μελισσών κατέστρεψαν 180 μελισσοκυψέλες στο Πήλιο στην περιοχή της Πορταργιάς.

Θα τους επικηρύξουμε

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για πολυμελή και πολύ καλά οργανωμένη σπείρα που γνωρίζει τις περιοχές που χτυπάει, έχοντας σχέδιο διαφυγής. Κλέβει τον πληθυσμό από τις κυψέλες και καταστρέφει τα μελίσσια.

Οι μελισσοκόμοι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού η οικονομική καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Μέχρι τώρα στη Φθιώτιδα έχουν χαθεί με αυτόν τον τρόπο περισσότερες από 400 μελισσοκυψέλες.

«Αν κάποιος είδε κάτι ή δει κάτι ύποπτο να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία ή τον Μελισσοκομικό Σύλλογο στο τηλέφωνο 6978852007. Θα τους επικηρύξουμε για να συλληφθούν, Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση...», έλεγε στο LamiaReport μελισσοκόμος από τη Φθιώτιδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση