Άρχισε ο «χορός» των πλειστηριασμών στη ΣΤΛ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 08:00 Άρχισε ο «χορός» των πλειστηριασμών στη ΣΤΛ

Το "φάντασμα" της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας πλανάται πάνω από την πόλη -  Πολλά ακίνητα έτοιμα να βγουν στο "σφυρί" - Πολλοί επαγγελματίες αγωνιούν για τις περιουσίες τους - Τι θα γίνει με τους μετόχους και την ακίνητη περιουσία του ιδρύματος;

Στα χέρια του Ενιαίου Ειδικού Εκκαθαριστή της PQH, βρίσκεται το χαρτοφυλάκιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, μαζί με την περιουσία άλλων 15 πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων που βρίσκονται υπό εκκαθάριση.

Ο «χορός» των πλειστηριασμών άρχισε και σε πρώτη φάση η PQH έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκποίησης βιομηχανικού κτιρίου 2.685,90 τ.μ. σε οικόπεδο 4.005,2 τ.μ. στη Λαμία στον Άγιο Τρύφωνα, με τις προσφορές να λήγουν στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 14:00 (τιμή πρώτης προσφοράς 303.000 ευρώ). Μαζί με το συγκεκριμένο κτίριο βγαίνουν στο σφυρί, τα κτίρια της ΑΤΕ Leasing, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το πολυώροφο κτίριο γραφείων – καταστημάτων στη Λεωφόρο Συγγρού 340, στην Καλλιθέα του Μπάμπη Βωβού.

Επίσης εκποιούνται άλλα δύο ακίνητα στη Χαλκίδα, της επίσης υπό εκκαθάρισης, Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας.

Η PQH - Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., ονομάζεται έτσι από τα αρχικά των μετόχων της που είναι οι εταιρίες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit Aktiebolag και έχει αναλάβει τη διοίκηση του συνόλου των υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων.

Η PQH διαχειρίζεται το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των ειδικών εκκαθαρίσεων, που αφορά σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ στους σκοπούς της αναφέρει ότι είναι «η αποτελεσματικότερη διαχείριση της περιουσίας των υπό εκκαθάριση ιδρυμάτων και την εντέλει ανάκτηση της υψηλότερης δυνατής αξίας ρευστοποίησης της περιουσίας αυτής των πιστωτών» και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυτό που παραμένει ως απορία είναι ποιος ενδιαφέρεται για τις μετοχές, που χάθηκαν με αυτόν τον τρόπο μέσα σε μια νύχτα, αλλά και τι θα γίνουν τα ακίνητα - φιλέτα της ΣΤΛ, για την οποία ακόμη δεν εχει υπάρξει μια σοβαρή αιτιολόγηση για το λουκέτο σε ιδρύματα που διέθεταν σημαντική ακίνητη και κινητή περιουσία όπως η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση