Νοσοκομείο Λαμίας: Αχτίδα φωτός με τις προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 17:37 Νοσοκομείο Λαμίας: Αχτίδα φωτός με τις προσλήψεις

Αγώνας δρόμου για να βγουν επιτέλους τα ΦΕΚ και να σταματήσουν οι «δανεικές εφημερίες»…

Στο επίκεντρο των δηλώσεων του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας Βάιου Βαρελά, βρέθηκε για μία ακόμη φορά το Νοσοκομείο της Λαμίας με αφορμή τις «δανεικές» βάρδιες κάλυψης του Αναισθησιολογικού Τμήματος.

Ο κ. Βαρελάς τάχθηκε υπέρ των γιατρών του τμήματος του Νοσοκομείου του, ζητώντας να μη μετακινηθεί η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού  κα Καραγιώργου για τις βάρδιες στις 26 και 31 Ιανουαρίου που τις είχαν χρεωθεί στο ΓΝ Λαμίας.

Για τις συγκεκριμένες βάρδιες ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέας Κολοκυθάς, δηλώνει ότι έχει ήδη τακτοποιηθεί η μία, ενώ είναι αισιόδοξος ότι το μήνα Φεβρουάριο, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα με τον ερχομό της νέας αναισθησιολόγου.

Μάλιστα για την επιτάχυνση των διαδικασιών όπως είναι η δημοσίευση των διορισμών σε ΦΕΚ, είναι διατεθειμένος να πιέζει συνεχώς την Αθήνα προκειμένου να έρθουν άμεσα τουλάχιστον οι γιατροί που έχουν κριθεί. Σε αυτή τη φάση βρίσκεται και η μία αναισθησιολόγος, αλλά και δύο γιατροί για το ΤΕΠ και ένας για την Παθολογική Κλινική, οι διορισμοί των οποίων δεν έχουν ακόμη πάρει ΦΕΚ. Επιπλέον υπάρχει μία ακόμη προκήρυξη με έναν ακόμη αναισθησιολόγο, του οποίου ο διορισμός δεν έχει καν ανακοινωθεί από το υπουργείο.

Εκτός όμως των παραπάνω ο κ. Κολοκυθάς απέστειλε στην 5η ΥΠΕ την δέσμευση ποσού 275.000 ευρώ για την πρόσληψη 10 επικουρικών γιατρών από τον τακτικό προϋπολογισμό. Είναι απορίας άξιο σε εποχές που ψάχναμε απεγνωσμένα γιατρούς το Νοσοκομείο να μην διαθέτει χρήματα από το περίσσευμά του για το αυτονόητο.

Τέλος, στο επόμενο ΔΣ υπάρχει το θέμα ιεράρχησης κάλυψης θέσεων όπου υπάρχουν κενά. Για το Νοσοκομείο Λαμίας που σε 143 οργανικές θέσεις γιατρών υπηρετούν μόλις οι μισοί, είναι βέβαιο ότι υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για την αποδοχή μιας ρεαλιστικής εισήγησης – πρότασης από το υπουργείο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση