Ξεκινά ο διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Μακρακώμης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 09:07 Ξεκινά ο διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Μακρακώμης (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη τύπου από τους «11» που επέστρεψαν στις συνεδριάσεις…

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τις ενέργειες που πραγματοποίησαν στο διάστημα που απείχαν όλων των εκδηλώσεων και υποχρεώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ, Επιτροπές κλπ), έδωσαν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (5/4) οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μακρακώμης που ανήκουν στη μειοψηφία ή έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.

Βασική τους επιδίωξη ήταν να ξεκινήσει ο κατασταλτικός - δημοσιονομικός έλεγχος στο Δήμο προκειμένου, όπως επιμένουν, να ελεγχθεί το παρελθόν και να επανέρθουν στην κανονικότητα και σε όσα προβλέπει ο νόμος και δη ο Καλλικράτης.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Διαμαντή που ανέλαβε την παρουσίαση των ενεργειών των «11», πέτυχαν να κινητοποιήσουν «το ελεγκτικό συνέδριο που διέταξε διαχειριστικό έλεγχο». Από τη στιγμή λοιπόν που η βασική τους απαίτηση ικανοποιήθηκε και αυτοί επιστρέφουν στις συνεδριάσεις του ΔΣ και των Επιτροπών.

Αν και ο κ. Διαμαντής πολλές φορές ευχήθηκε ο έλεγχος να βγάλει σωστή τη δημοτική αρχή, εν τούτοις τόσο αυτός όσο και άλλοι σύμβουλοι που πήραν σύντομα το λόγο επανέλαβαν πολλές φορές ότι δεν τηρείται σωστά καμία διαδικασία και ότι με λίγα λόγια ο κόμπος έφτασε στο χτένι. «Έπρεπε να κάνουμε κάτι ή αλλιώς να πηγαίναμε σπίτια μας…» είπε μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Τζιβελέκας που πήρε το λόγο με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου.

Δείτε όμως βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου στη Μακρακώμη:

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο πάνελ συμμετείχαν οι 10 από τους 11 που πήραν μέρος στην κίνηση - αποχή και συγκεκριμένα οι, Γιώργος Γόνης, Νίκος Διαμαντής, Γιάννης Κατσίκας, Παναγιώτης Κοντογεώργος, Γιάννης Μάνθος, Μαρία Μίχου, Γιάννης Μπογιαντζής, Ανδρέας Παπασάρας, Νίκος Τζιβελέκας και Ηρακλής Τσούνης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση