Το σούπερ φρούτο που προφυλάσσει την καρδιά και τον προστάτη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 10:03 Το σούπερ φρούτο που προφυλάσσει την καρδιά και τον προστάτη

Ο καρπός που σφραγίζει την έλευση του νέους έτους με το σπάσιμο του, όπως θέλει το έθιμο για να έχουμε μια τυχερή χρονιά, θεωρείται παράλληλα πολύτιμος και για την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς και του προστάτη.

Το γούρι της νέας χρονιάς που «σπάει» για να την υποδεχθεί, το ρόδι, δε θεωρείται μόνο πηγή καλοτυχίας, αλλά και πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Το ζουμερό αυτό φρούτο, που είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε, μεταλλικών στοιχείων όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο και το αντιοξειδωτικό σελήνιο, είναι παράλληλα ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Λόγω αυτών των ιδιοτήτων που παρουσιάζει, θεωρείται και ο κατάλληλος σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς και του προστάτη. Η διαιτολόγος Julia Zumpano από τη δομή υγείας Cleveland Clinic μοιράζεται τους λόγους που το ρόδι αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή μας.

Υγεία του προστάτη

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση