Ο ΕΟΦ ανακαλεί λάδι μαλλιών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 12:02 Ο ΕΟΦ ανακαλεί λάδι μαλλιών

Την ανάκληση παρτίδας λαδιού μαλλιών αποφάσισε ο ΕΟΦ, επειδή τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για συγκεκριμένη ουσία. 

Η απόφαση του ΕΟΦ αφορά την παρτίδα 1012203 (ημ/νία λήξης 03/2026) του καλλυντικού προϊόντος «mastic spa MASTIC OIL FOR HAIR - ΞΗΡΟ ΛΑΔΙ ΜΑΛΛΙΩΝ». 

Ο λόγος είναι ότι «τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς την ουσία Amyl cinnamal (2-βενζυλιδενεπτανάλη), η οποία δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή της βρέθηκε να υπερβαίνει το 0,001%», επισημαίνει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Παράλληλα, ο Οργανισμός σημειώνει πως η απόφαση εκδόθηκε «με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας Sodis Brands Ltd, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση