Δάκρυα χαράς: Γιατί κλαίμε σε ευτυχισμένες στιγμές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 14:59 Δάκρυα χαράς: Γιατί κλαίμε σε ευτυχισμένες στιγμές

Συνηθίζετε να κλαίτε από χαρά σε γάμους, βαφτίσεις και άλλα χαρμόσυνα γεγονότα; Μια ψυχολόγος εξηγεί την πολύπλευρη φύση αυτών των συναισθημάτων και τι σημαίνει αυτή η αντίδραση.

Έχετε υπάρξει ποτέ τόσο ευτυχισμένοι που αυτό το συναίσθημα σας έφερε δάκρυα χαράς; Αν και φαντάζει παράδοξο, κατά τη διάρκεια χαρούμενων περιστάσεων, οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ αναμνήσεων και συναισθημάτων μπορούν να προκαλέσουν θλίψη μαζί με χαρά.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με την ψυχολόγο Krystine I. Batcho και καθηγήτρια στο Le Moyne College στο Syracuse της Νέας Υόρκης, οι αναμνήσεις μπορούν να φέρουν στο μυαλό γλυκόπικρα συναισθήματα. Είμαστε χαρούμενοι που απολαύσαμε συγκεκριμένες στιγμές, αλλά λυπημένοι που δεν μπορέσαμε να τις κρατήσουμε ή να τις φέρουμε πίσω.

Συνεπώς, ορισμένα γεγονότα κομβικά για τη ζωή ενός ατόμου, έχουν τη δύναμη να μας θυμίσουν όχι μόνο αυτά που δεν έχουμε πια, αλλά και όσα δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση