Γυμναστική: Ποια ώρα της ημέρας προστατεύει περισσότερο την καρδιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 23:34 Γυμναστική: Ποια ώρα της ημέρας προστατεύει περισσότερο την καρδιά

Αν και η άσκηση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας είναι σίγουρα προτιμότερη από το... καθισιό, εάν επιλέξουμε να γυμναστούμε μια συγκεκριμένη ώρα που προτείνουν οι ειδικοί θα καταφέρουμε να ζήσουμε περισσότερο.

Πόση σημασία έχει τελικά η χρονική στιγμή που θα γυμναστούμε; Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νεότερης μελέτης, η ώρα που θα φορέσουμε τα αθλητικά μας παπούτσια μετράει στο πόσα κεράκια θα σβήσουμε συνολικά κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και λόγοι υγείας που επιβάλλουν τη ρύθμιση του βάρους μας.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, η βραδινή σωματική δραστηριότητα μπορεί να προσφέρει επιπλέον οφέλη κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων και του πρόωρου θανάτου για τα άτομα που είναι παχύσαρκα. Η μελέτη τους δημοσιεύτηκε στο Diabetes Care.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση