Είχαν αλυσοδεμένο τυφλό σκυλάκι - Έκκληση για φιλοξενία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 08:02 Είχαν αλυσοδεμένο τυφλό σκυλάκι - Έκκληση για φιλοξενία

Το σκυλάκι ήταν αλυσοδεμένο στον Καραβόμυλο και την καταγγελία στο LamiaReport έκανε η Χρυσάνθη  Καραγιάννη Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων και μέλος  του σωματείου  "Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων ".

Με καταγγελία που υποβλήθηκε στο ΑΤ Στυλίδας την Κυριακή 08-05-2022 ζητήθηκε η αφαίρεση ηλικιωμένου σκύλου  μόνιμα αλυσοδεμένου από τα κάγκελα κατοικίας στον Καραβόμυλο και έξω από την περίφραξη αυτής, επικαλούμενοι (πέραν της μόνιμης αλυσόδεσης) το ότι  ο σκύλος φέρει σοβαρή βλάβη στα μάτια του (προφανώς είναι τυφλός),  έχει σοβαρά δερματικά θέματα και η κατάστασή του παραπέμπει σε ένα πολύ ταλαιπωρημένο ζώο σε άσχημη θρεπτική κατάσταση.  Ζητήσαμε  την απόδοσή του στον αρμόδιο δήμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Εχθές στις 10 -05-2022  έγιναν οι διαδικασίες αφαίρεσης του σκύλου και αφού εξετάσθηκε  από το συνεργαζόμενο με τον δήμο Στυλίδας κτηνιατρείο, τίθεται το θέμα της φιλοξενίας του, αφού ο εν λόγω δήμος δεν   διαθέτει καταφύγιο. Πρόκειται για ένα φιλήσυχο ηλικιωμένο ζώο για το οποίο  ο Δήμος  θα προσφέρει  τα έξοδα θεραπείας και διατροφής του και ευελπιστούμε να βρεθεί ένας ευαίσθητος συμπολίτης μας να του χαρίσει τη  φροντίδα και θαλπωρή που τόσο έχει στερηθεί. ΓΊΝΕΤΑΙ  ΕΚΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ  ΦΙΛΟΞΕΝΊΑ!!!!

Είναι λυπηρό το  ότι ο σκύλος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ήταν αλυσοδεμένος  σε κεντρικό  σημείο  του Καραβόμυλου και κανείς από όλους αυτούς που τον έβλεπαν καθημερινά, εκτός από  έναν ευαίσθητο συμπολίτη μας, ο οποίος μας ενημέρωσε, δεν ενδιαφέρθηκε τόσα χρόνια για το μαρτύριο που ζούσε.

Και μένουν  αναπάντητες  οι  απορίες  μας:

  • Γιατί τόση κακοποίηση;
  • Γιατί τόση Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ι Α ;
  • Γιατί συναντάμε τόσους  σκύλους μόνιμα αλυσοδεμένους παντού γύρω μας και κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται;
  • ΠΟΤΕ  θα εφαρμοστεί η νομοθεσία περί προστασίας των ζώων, αφού όλοι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ανάλογων  περιστατικών και μόνο μετά από καταγγελίες κάποιων εθελοντών φιλόζωων γίνονται ενέργειες, ενώ τα υπόλοιπα συνεχίζουν να βιώνουν το κατ' εξακολούθηση μαρτύριο τους....;

Επιτέλους ας καταλάβουν οι αλυσοδέτες (θα ήταν τιμή να τους πούμε κηδεμόνες) των σκύλων που είναι πολλοί στην Ελληνική Επαρχία   ότι διαπράττουν  παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας αφού  η μόνιμη αλυσόδεση συνιστά παθητική κακοποίηση!!

Ας ανοίξουν τα στόματα! Μιλήστε!

ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ  ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΕ  Ή ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!

Χρυσάνθη  Καραγιάννη 
Εκπρόσωπος  της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων και μέλος  του σωματείου  "Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων ".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση