Αφέθηκαν ελεύθεροι έξι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα προστασίας
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο ειδικός φρουρός που κατηγορούνταν για την συμμετοχή του στο κύκλωμα
Δέκα κατηγορούμενοι ξεκίνησαν να απολογούνται την Πέμπτη (16.01.2025) για την υπόθεση του κυκλώματος που πωλούσε προστασία σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες και νομιμοποιούσε τα παράνομα έσοδα του μέσω ενός πολυδαίδαλου συστήματος εταιρειών.
Ήδη οι 6 από τους κατηγορούμενους για την συμμετοχή τους στο κύκλωμα, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τους όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης και της καταβολής εγγυοδοσίας από 1.000 μέχρι 3.000 ευρώ.
Οι απολογίες άρχισαν στις 10:30 το πρωί, με τον πρώτο κατηγορούμενο που πέρασε το «κατώφλι» της ανακρίτριας διαφθοράς να είναι ο υπεύθυνος της «ασφάλειας» του στρατηγείου της εγκληματικής οργάνωσης και της προσωπικής ασφάλειας του δεύτερου υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.
Στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκε και ο δεύτερος φερόμενος υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος, κατηγορείται για την λειτουργία του «δικτύου» των εταιρειών που έκαναν απάτη σε βάρος του δημοσίου. Κατά την κατηγορία, ο υπαρχηγός είχε καθημερινή παρουσία στο στρατηγείο της οργάνωσης.
Σύμφωνα με το newsit.gr, στο διαβιβαστικό της υπόθεσης, φέρεται να περιλαμβάνεται μία συνομιλία μεταξύ φερόμενων μελών για τα ποσά που χαλούσε το ζευγάρι για την αγορά ακριβών προϊόντων ρουχισμού και αξεσουάρ.
«…Τώρα, τώρα… πήγαμε, δώσαμε μια χάραξη κάναμε στην κολόνια… γιατί άμα η Λουί Βιτόν δεν είναι χαραγμένη με τα αρχικά της, δε μπορεί. Δε μπορεί να τη βάλει…. Δώσαμε 4.000 ευρώ για τη ζώνη, 600 ευρώ για τη μάσκα, 600 ευρώ για τη μπλούζα, 700 ευρώ για τη βιτρίνα, 400 ευρώ για τη κολόνια. Σ’ τα λέω χοντρικά, ξέρεις. Δηλαδή πετάξανε κοντά στα 10.000 ευρώ, 7.000 ευρώ σου έβαλα εγώ τώρα, μόνο και μόνο για μ@@@@@@ς….» φέρονται να λένε οι κατηγορούμενοι.
Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και φέρεται να ισχυρίζεται ότι είχε 5 εταιρίες που λειτουργούσαν νόμιμα. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε πως ο πολυτελής του βίος δικαιολογείται και από την πατρική του περιουσία και από τα εισοδήματα του.
Στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκε και ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός ο οποίος φέρεται ως βασικό μέλος του κυκλώματος και έχει καταγραφεί να κάνει τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ.
Ο κατηγορούμενος είπε πως δεν γνώριζε τίποτα περί μη νόμιμων συναλλαγών, τονίζοντας ότι είχε προσληφθεί για να κάνει διάφορες δουλειές έναντι 900 ευρώ το μήνα.
«Χρειαζόμουν να συμπληρώσω το εισόδημα μου. Ανάμεσα στις δουλειές που έκανα, ήταν και η ανάληψη χρημάτων με κάρτα που μου έδινε ο λογιστής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ήταν παράνομα τα χρήματα αφού ήταν τραπεζική ανάληψη», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος – ειδικός φρουρός μεταξύ άλλων.
Με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Φωτιά στο Άλσος Γαλατσίου: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ Μάνδρας
«Έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα», είπε γυναίκα που βρισκόταν στο κτίριο για να βγάλει ταυτότητα
Γεωργιάδης για τις μεταγγίσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Θα παύσει άμεσα η ταλαιπωρία των 800 ασθενών
Καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων - Στο νοσοκομείο μεταγγίζονται 800 πάσχοντες
500.000 ταμειακές στο «μάτι» της Εφορίας: Κλείνει η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα
Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026, τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 13,1%, δηλαδή κατά 1,69 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025
Κυβερνητικές πηγές για Αλέξη Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έστειλαν γραπτώς
«Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ, μεταξύ των οποίων και η έμφυτη τάση του κυρίου Τσίπρα να πολιτεύεται προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές
Κυψέλη: Στερητικό σύνδρομο «δείχνουν» τα συμπτώματα του νεκρού βρέφους – Οι περιγραφές των γονιών του
Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, εξηγεί ότι ένα βρέφος που έχει εκτεθεί σε ναρκωτικές ουσίες μέσω της μητέρας του μπορεί να παρουσιάσει στερητικά συμπτώματα