Δράμα: Ντοκουμέντο με την αρκούδα που επιτέθηκε και σκότωσε τον 61χρονο ορειβάτη
«Ρίξε Δημήτρη», ακούγεται την στιγμή που μάλλον οι δυο φίλοι ρίχνουν σπρέι πιπεριού στην αρκούδα - Το βίντεο είχε σταλθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια
Καρέ καρέ τον θάνατό του κατέγραψε ο 61χρονος ορειβάτης ο οποίος μετά από επίθεση από αρκούδα στο δάσος του Φρακτού στην Δράμα τον περασμένο Ιούνιο, τραυματίστηκε θανάσιμα από πτώση σε γκρεμό.
Στο συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο του Mega και του Live News, ο ορειβάτης Χρήστος Σταυριανίδης- που σκοτώθηκε στις 9 Ιουνίου 2025 όταν αρκούδα στη Δράμα τον έσπρωξε στον γκρεμό με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 150 μέτρων- καταγράφονται οι τελευταίες εικόνες που είδε ο άτυχος άνδρας.
Ο ορειβάτης έχει πέσει κάτω και κατρακυλάει, με το κινητό του να καταγράφει τα πάντα. Εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα νεκρός. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, οι ορειβάτες εντοπίζουν την αρκούδα. Ο Χρήστος Σταυριανίδης μάλλον μιλάει στον συνοδοιπόρο του, καλώντας τον να πάει κοντά του.
Στιγμές αργότερα, εκτυλίσσονται σκηνές από ταινία. Η αρκούδα αρχίζει να τρέχει, ενώ το σκυλί των ορειβατών ακούγεται να γαυγίζει. «Ρίξε Δημήτρη», ακούγεται την στιγμή που μάλλον οι ορειβάτες ρίχνουν σπρέι πιπεριού στην αρκούδα. Δευτερόλεπτα μετά, Χρήστος Σταυριανίδης πέφτει στη χαράδρα και καταλήγει νεκρός.
Το χρονικό
Οι δύο άντρες είχαν πάει για πεζοπορία σε ένα γνώριμο για αυτούς σημείο, η βόλτα στο βουνό ωστόσο κατέληξε σε τραγωδία.
Το βίντεο έρχεται αδιάψευστος μάρτυρας των όσων συνέβησαν, βάζοντας έναν δραματικό επίλογο στην ιστορία. Ο δημοσιογράφος Βαίλης Λαμπρόπουλος ο οποίος εξασφάλισε για το MEGA το βίντεο, σημείωσε:
«Το εν λόγω βίντεο, το οποίο ήταν γνωστό ότι υπήρχε, είχε σταλθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια στη βόρειο Ελλάδα, εντάχθηκε εδώ και αρκετό καιρό στη δικογραφία. Αποσαφηνίζει πολλά πράγματα για αυτό το περιστατικό της 10ης Ιουνίου».
«Στο σώμα του άτυχου ανθρώπου δεν είχαν βρεθεί ίχνη χτυπήματος από αρκούδα, ο θάνατός του προήλθε από την πτώση. Δεν υπάρχει φυσικά εμπλοκή άλλου ατόμου. Το κύριο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι πρέπει όλοι, ιδιαίτερα με τα άγρια ζώα, να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, υποτίμησαν τον κίνδυνο, φωτογράφησαν την αρκούδα, δεν έλαβαν μέτρα ασφαλείας, έπρεπε να ήταν προσεκτικοί. Όλα εξελίχθηκαν ραγδαία».
«Ο πρώτος στόχος της αρκούδας ήταν ο σκύλος»
«Ο σκύλος ερέθισε την αρκούδα και έγινε αυτό που έγινε», λέει από την πλευρά του ο Χρήστος Ράμος, επικεφαλής εθελοντικής ομάδας ΟΦΚΑΘ.
«Πήγαν σε ένα μέρος το οποίο το γνώριζαν, πήγαν όμως σε ένα βουνό με άγρια φύση που δεν έχει καταμετρημένες αρκούδες. Έτυχε η κακιά στιγμή». «Ο πρώτος στόχος της αρκούδας ήταν ο σκύλος», καταλήγει.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Φωτιά στο Άλσος Γαλατσίου: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ Μάνδρας
«Έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα», είπε γυναίκα που βρισκόταν στο κτίριο για να βγάλει ταυτότητα
Γεωργιάδης για τις μεταγγίσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Θα παύσει άμεσα η ταλαιπωρία των 800 ασθενών
Καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων - Στο νοσοκομείο μεταγγίζονται 800 πάσχοντες
500.000 ταμειακές στο «μάτι» της Εφορίας: Κλείνει η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα
Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026, τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 13,1%, δηλαδή κατά 1,69 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025
Κυβερνητικές πηγές για Αλέξη Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έστειλαν γραπτώς
«Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ, μεταξύ των οποίων και η έμφυτη τάση του κυρίου Τσίπρα να πολιτεύεται προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές
Κυψέλη: Στερητικό σύνδρομο «δείχνουν» τα συμπτώματα του νεκρού βρέφους – Οι περιγραφές των γονιών του
Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, εξηγεί ότι ένα βρέφος που έχει εκτεθεί σε ναρκωτικές ουσίες μέσω της μητέρας του μπορεί να παρουσιάσει στερητικά συμπτώματα