Δύο στη φυλακή για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων στον ΕΟΠΥΥ
Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι οι συνταγογραφήσεις ήταν καθόλα νόμιμες
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο από τους επτά κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα (2/6/25) για την υπόθεση του κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων, το οποίο φέρεται να λυμαινόταν τον ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον από το 2017 και να προκάλεσε ζημιά στον οργανισμό άνω του 1.200.000 ευρώ.
Μετά την απολογία τους, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ένας εκ των εμπλεκόμενων φαρμακοποιών ο οποίος κατά την κατηγορία είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα με τις παράνομες συνταγογραφήσεις και ένας εκ των εμπλεκομένων ιατρών ο οποίος φέρεται να κατήγγειλε το κύκλωμα που δρούσε σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.
Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και κάποιοι εξ αυτών και με χρηματική εγγύηση.
Οι κατηγορούμενοι, κατά πληροφορίες του newsit.gr, στις απολογίες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, έκαναν λόγο για μία δικογραφία με πολλά κενά, ισχυρίστηκαν ότι οι συνταγογραφήσεις ήταν καθόλα νόμιμες και πως ασθενείς έχουν καταθέσει υπέρ τους.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στην Εξοχή Θεσσαλονίκης, απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική
Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα
«Που λείπεις μου πεσε βαρύ» – Ο κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Μαζωνάκη στην Αγία Τριάδα της Νίκαιας
Με τη λαϊκή αγρυπνία να ξεκινάει στις 19.30 άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το απόγευμα στη Νίκαια, για αποχαιρετήσουν τον αξέχαστο καλλιτέχνη
Σπαραγμός για την οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη μπροστά στη σορό του αγαπημένου τους γιου και αδερφού, βίντεο
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας όταν το φέρετρο με τη σορό του αγαπημένου τραγουδιστή πέρασε μπροστά από τους συγγενείς του, για να μπει στην εκκλησία
Γιώργος Μαζωνάκης: Επιδειξίας αναστάτωσε την λαϊκή αγρυπνία
Το πλήθος τον ακινητοποίηση και τον παρέδωσε τους αστυνομικούς
Γιώργος Πατούλης και Αναστασία Γιάμαλη σε διάλογο με φωνές: «Είχατε κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ» – «Είστε προκλητικός και απαράδεκτος»
«Δεν ακούτε και δεν θέλετε να καταλάβετε, επειδή είστε στον ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών