Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Απαγορεύτηκε η χρήση των social media από ανήλικους κάτω των 15 ετών
Τι προβλέπει η απόφαση.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθόρισαν ως ελάχιστη ηλικία για τη χρήση των social media τα 15 έτη.
Η απόφαση αυτή κατέστησε τα ΗΑΕ την πρώτη αραβική χώρα που εισάγει έναν τέτοιο περιορισμό, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο των διαδικτυακών πλατφορμών στα παιδιά.
Η απόφαση για τα social media στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Σύμφωνα με ψήφισμα που εγκρίθηκε την Πέμπτη, τα παιδιά κάτω των 15 ετών θα απαγορεύεται να δημιουργούν, να χρησιμοποιούν ή να διαχειρίζονται προσωπικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απαγόρευση σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να δημοσιεύουν περιεχόμενο, να σχολιάζουν, να μοιράζονται ή να συμμετέχουν σε δημόσιες ομάδες, όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.
Οι έφηβοι ηλικίας 15 και 16 ετών θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υπό την προϋπόθεση της τήρησης ενισχυμένων μέτρων προστασίας, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων περιεχομένου κατάλληλου για την ηλικία τους, περιορισμών στην αλληλεπίδραση με άγνωστους χρήστες, εργαλείων διαχείρισης του χρόνου χρήσης και λειτουργιών γονικής εποπτείας.
Οι κανόνες ισχύουν για όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που λειτουργούν στα ΗΑΕ και απαιτούν από τις εταιρείες να εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα επαλήθευσης της ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων ψηφιακής ταυτότητας και τεχνολογιών που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη. Η δήλωση της ηλικίας από τον ίδιο τον χρήστη δεν θα γίνεται αποδεκτή ως έγκυρη μορφή επαλήθευσης.
Οι πλατφόρμες πρέπει επίσης να απενεργοποιούν λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί από παιδιά κάτω των 15 ετών, να αποτρέπουν τους χρήστες από την παράκαμψη των συστημάτων επαλήθευσης ηλικίας και να απέχουν από τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των παιδιών για στοχευμένη διαφήμιση ή δημιουργία προφίλ συμπεριφοράς.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες σχετικά με την έκθεση των παιδιών σε ακατάλληλο περιεχόμενο, τις μη ασφαλείς διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις, την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.
Οι εταιρείες κοινωνικών δικτύων θα έχουν στη διάθεσή τους έως και 12 μήνες για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.
Τα ΗΑΕ δήλωσαν ότι το πλαίσιο αυτό συνάδει με τις διεθνείς προσπάθειες για την ενίσχυση της προστασίας των παιδιών στο διαδίκτυο, εξισορροπώντας παράλληλα την ψηφιακή πρόσβαση με την ασφάλεια.
Με πληροφορίες από Reuters
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Η ομιλία Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: «Η Αμερική επέστρεψε και είναι ισχυρότερη από ποτέ»
«Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα - Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα πυρομαχικά από ό,τι είχαν διανοηθεί ποτέ ότι θα χρησιμοποιήσουν»
Γερμανία: Μαχητικό F-16 συνετρίβη σε αμερικανική βάση
Ο πιλότος φαίνεται ότι εκτινάχθηκε εγκαίρως και είναι ασφαλής
Κι όμως, υπάρχει χώρα που πληρώνει τους πολίτες της για να διαβάζουν: «Θέλουμε ένα έθνος με στοχαστικούς και διορατικούς αναγνώστες»
Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει μια πρωτοποριακή πενταετή εκστρατεία, προσφέροντας μικρά οικονομικά κίνητρα σε όσους πολίτες αφιερώνουν τουλάχιστον 15 λεπτά ημερησίως στην ανάγνωση βιβλίων.
Τουρκία: Έντεκα οι τραυματίες μαθητές από πυροβολισμούς σε σχολείο στη Μανίσα - Δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η αστυνομία και οι υπηρεσίες υγείας κινητοποιήθηκαν μετά την αναφορά για πυροβολισμούς σε σχολείο στην Μανίσα της Τουρκίας και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
Διπλό μήνυμα από το Ιράν στις ΗΠΑ: Πρόταση για άνοιγμα του Ορμούζ εντός 7 ημερών υπό όρους – Προειδοποιήσεις για «πλήγματα χωρίς περιορισμούς»
Η Τεχεράνη προχωρά σε παράλληλη επίδειξη διπλωματικών ελιγμών και στρατιωτικής ισχύος, προτείνοντας την αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ εντός επτά ημερών υπό τον όρο της αποκλιμάκωσης από τις ΗΠΑ.
Viral η «ιπτάμενη αγελάδα» στις βουνοκορφές στη Γαλλία
Το ζώο είχε παγιδευτεί βαθιά μέσα σε λάσπες σε μια εξαιρετικά δύσβατη και απομακρυσμένη και επιστρατεύτηκε ελικόπτερο, δείτε το βίντεο.