ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 12 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Ληστεία στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι

Ληστεία στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι

Την είδηση έκανε γνωστή η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού - Δεν υπάρχουν τραυματίες

Ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Την είδηση έκανε γνωστή η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί, η οποία βρίσκεται στο μουσείο.

«Μια ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο άνοιγμα του μουσείου του Λούβρου. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Βρίσκομαι στο σημείο μαζί με το προσωπικό του μουσείου και την αστυνομία. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη», έγραψε η Ντατί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δράστες ήταν τρεις και φορούσαν κουκούλες προκειμένου να  μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Μπήκαν στο κτίριο από την πλευρά της όχθης του Σηκουάνα, όπου γίνονται εργασίες. Χρησιμοποίησαν έναν ανελκυστήρα για να φτάσουν απευθείας στην αίθουσα που είχαν στοχεύσει, στη γκαλερί του Απόλλωνα.

Αφού έσπασαν την τζαμαρία, οι δύο μπήκαν μέσα, ενώ ένας τρίτος παρέμεινε έξω. Οι κλέφτες έκλεψαν εννέα κομμάτια από τη συλλογή κοσμημάτων του Ναπολέοντα και της αυτοκράτειρας: κολιέ, καρφίτσα, διάδημα.

Σύμφωνα με πηγή από το Λούβρο, το περίφημο Régent, το μεγαλύτερο διαμάντι της συλλογής που ζυγίζει πάνω από 140 καράτια, δεν εκλάπη. Η ζημιά δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί.

Επί τόπου βρίσκεται και η Αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση.

Το μουσείο έχει κλείσει ενώ από τη ληστεία δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Πηγή: protothema.gr

Ρωσία: Σύμβουλος του Κρεμλίνου λέει ότι ο Πούτιν και ο Αμερικανός απεσταλμένος Γουίτκοφ «καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο χωρίς να μιλούν»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ρωσία: Σύμβουλος του Κρεμλίνου λέει ότι ο Πούτιν και ο Αμερικανός απεσταλμένος Γουίτκοφ «καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο χωρίς να μιλούν»