Ο Μαντζιόνε δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare στη Ν. Υόρκη -«Εγώ τον σκότωσα»
Ο Λουίτζι Μαντζιόνε δήλωσε ένοχος σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ για την υπόθεση της δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου της UnitedHealthcare, Μπράιαν Τόμσον, στην Νέα Υόρκη.
Η δήλωση ενοχής έγινε ενώπιον του δικαστή, ο οποίος του ζήτησε να εξηγήσει τι έκανε και για ποιον λόγο θεωρεί τον εαυτό του ένοχο.
Ο 28χρονος διάβασε στο δικαστήριο αναλυτική δήλωση για όσα προηγήθηκαν της επίθεσης. Περιέγραψε τα χρόνια που, όπως είπε, υπέφερε από έντονους πόνους εξαιτίας προβλήματος στη μέση, αλλά και την εμπειρία του με τον κλάδο των ασφαλίσεων υγείας.
«Μετά από χρόνια που υπέφερα από σοβαρούς πόνους από μια σπασμένη πλάτη», δήλωσε, εξηγώντας ότι έμαθε πως η UnitedHealthcare θα πραγματοποιούσε την ετήσια συνάντηση επενδυτών της στο Μανχάταν τον Δεκέμβριο του 2024.
BREAKING: Luigi Mangione admitted to shooting UnitedHealthcare CEO Brian Thompson as he pleaded guilty Friday to two federal stalking counts.
Mangione, wearing tan prison clothes, addressed the court himself. https://t.co/jksPmL2wMF pic.twitter.com/M6p36cTi4X
— ABC News (@ABC) August 14, 2026
Η έρευνα για την UnitedHealthcare και η ομολογία
Ο Μαντζιόνε είπε ότι έκανε έρευνα στο διαδίκτυο και επικοινώνησε μέσω email με την εταιρεία, «παριστάνοντας τον επενδυτή». Όπως ανέφερε, σε αντίθεση με προηγούμενες επαφές του με ασφαλιστικές εταιρείες, έλαβε γρήγορη απάντηση.
Το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου 2024, ο Μαντζιόνε πυροβόλησε τον Μπράιαν Τόμσον στο Μανχάταν. Στο δικαστήριο είπε χαρακτηριστικά: «Πυροβόλησα τον κ. Τόμσον... και πέθανε».
Ήταν η πρώτη φορά που ο Μαντζιόνε παρουσίασε ο ίδιος δημόσια την εκδοχή του για τις πράξεις που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ και προκάλεσαν διεθνή προσοχή.
Αντιμέτωπος με ποινή έως και ισόβια
Με τη δήλωση ενοχής, ο Μαντζιόνε παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να οδηγηθεί σε δίκη. Ο δικαστής Γκάρνετ όρισε την ακροαματική διαδικασία για την επιβολή της ποινής στις 18 Δεκεμβρίου.
Οι εισαγγελείς έχουν εισηγηθεί ποινή φυλάκισης μεταξύ 24 και 30 ετών, ωστόσο η τελική απόφαση ανήκει στον δικαστή.
Ο Μαντζιόνε προέρχεται από γνωστή οικογένεια του Μέριλαντ. Στο ιδιωτικό σχολείο όπου φοίτησε ήταν πρώτος στην τάξη του και αργότερα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ivy League.
Είχε επίσης περάσει χρόνο σε κοινότητα σέρφερ στη Χαβάη, την οποία εγκατέλειψε λόγω έντονων προβλημάτων στη μέση, σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνώριζαν.
Ο Μαντζιόνε συνελήφθη για τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, ο οποίος σκοτώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2024 στη Νέα Υόρκη. Μέχρι την πρόσφατη δήλωση ενοχής του, ο Μαντζιόνε είχε δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!