Ο Τραμπ μετά τη συμφωνία στην Τζέντα για την Ουκρανία: Θα μιλήσω με τον Πούτιν και θα ξανακαλέσω τον Ζελένσκι
Ο Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα ο Πούτιν να δεχτεί την κατάπαυση του πυρός την οποία συμφώνησαν ΗΠΑ και Ουκρανία στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας
Τη βούλησή του να «τελειώνουμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία» επανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη του δήλωση μετά τη συμφωνία της Τζέντα για κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες με δυνατότητα παράτασης της εκεχειρίας.
Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε μετά από εννέα και πλέον ώρες το βράδυ (11.03.2025) η πρώτη φάση των συνομιλιών στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Ουκρανίας.
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι θα ξανακαλέσει στον Λευκό Οίκο τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την πρωτοφανή στα διπλωματικά χρονικά σύγκρουσής τους στο Οβάλ Γραφείο τον περασμένο μήνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο Ουκρανός Πρόεδρος να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον χωρίς να υπογράψει την κρίσιμη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα σπάνια ορυκτά της χώρας του.
Επιπλέον, σύμφωνα με το newsit.gr, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε απόψε ότι θα συνομιλήσει τις επόμενες ώρες τηλεφωνικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Τέλος, ο Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα του η Ρωσία να δεχτεί την κατάπαυση του πυρός η οποία συμφωνήθηκε στην Τζέντα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα πρόκληση Φιντάν για τα νησιά: Αν η Ελλάδα το παρακάνει, τότε η ισχύς της Τουρκίας είναι γνωστή σε όλους
Ο Χακάν Φιντάν υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει την ένταση, αλλά επιμένει στη θέση της για το καθεστώς των νησιών.
Μουσείο του Λούβρου: Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί που κρέμασαν δικούς τους πίνακες στην αίθουσα με τη "Μόνα Λίζα"
Φύλακες του μουσείου ακινητοποίησαν τους δύο Γερμανούς και κάλεσαν την αστυνομία - Στην κατάθεσή τους υποστήριξαν πως θέλησαν να κάνουν "μια πλάκα"
Οι Χούθι χάλασαν το Σαββατοκύριακο του Τραμπ στο Καμπ Ντέιβιντ - Εσπευσμένα στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αναλυτές συνδέουν την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο με την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση των Χούθι εναντίον της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας.
Παγκόσμιος τρόμος για την ανεξέλεγκτη Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Τραμπ αναζητά «τσάρο» για την ΑΙ, ο Άλτμαν πάει στον ΟΗΕ
«Καμπανάκι» ακόμα και από τους ίδιους τους δημιουργούς της ΑΙ - Ο Άλτμαν, ο άνθρωπος πίσω από το ChatGPT, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία «AI Force», τασσόμενος κατά των υπερβολικών περιορισμών
Η Ρωσία στηρίζει ανοικτά την AfD λίγο πριν από τις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία
Η AfD, όπως και το κόμμα BSW, τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου, υποστηρίζοντας την επιστροφή σε φθηνότερες ενεργειακές προμήθειες από τη Ρωσία
Ράλι στις τιμές ενέργειας: Πρόβλεψη της ΕΚΤ για πετρέλαιο στα 132 δολάρια και φυσικό αέριο στα 130 ευρώ στο κακό σενάριο
Η ΕΚΤ εκτιμά μέση τιμή του πετρελαίου κοντά στα 87 δολάρια και του φυσικού αερίου στα 60 ευρώ στο βασικό σενάριο