Πανικός σε πτήση στην Κολομβία: Επιβάτες κλαίνε και προσεύχονται μετά από δύο αποτυχημένες προσγειώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)
Το περιστατικό σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Antonio Nariño, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα απαιτητικό για τους πιλότους λόγω της θέσης του στις Άνδεις και των συχνών μεταβολών του καιρού.
Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες της πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Avianca στην Κολομβία, όταν το αεροσκάφος αναγκάστηκε να ακυρώσει δύο φορές την προσγείωσή του στο ορεινό αεροδρόμιο Antonio Nariño, το οποίο θεωρείται πρόκληση για τους πιλότους λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών και της γεωμορφολογίας της περιοχής.
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media καταγράφουν σκηνές πανικού μέσα στην καμπίνα του Airbus A320, με επιβάτες να κλαίνε, να προσεύχονται και να κρατιούνται έντρομοι από τα καθίσματά τους, ενώ κάποιοι φέρονται να υπέστησαν κρίσεις πανικού, ναυτία και λιποθυμικά επεισόδια.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Το αεροσκάφος επιχειρούσε να προσγειωθεί στην απομακρυσμένη πόλη των Άνδεων, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο σχεδόν 6.000 ποδιών, όταν ήρθε αντιμέτωπο με ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ισχυροί άνεμοι, πυκνή ομίχλη και περιορισμένη ορατότητα ανάγκασαν τους πιλότους να διακόψουν δύο φορές την κάθοδο για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με το Jam Press, το πλήρωμα καλούσε τους επιβάτες να «αναπνέουν βαθιά», ενώ το αεροπλάνο δεχόταν έντονες αναταράξεις κατά την προσέγγιση. Μετά τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια προσγείωσης, ο κυβερνήτης αποφάσισε να επιστρέψει στη Μπογκοτά, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας της αεροπορίας.
Συχνά τα περιστατικά στο αεροδρόμιο
Λίγες ώρες αργότερα, και αφού οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, η πτήση αναχώρησε ξανά και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Πάστο περίπου στις 14:37 τοπική ώρα. Παρά την αναστάτωση και τον πανικό που επικράτησε στην καμπίνα, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Το αεροδρόμιο Antonio Nariño θεωρείται ένα από τα πιο απαιτητικά της Κολομβίας, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε ορεινούς όγκους των Άνδεων και οι καιρικές συνθήκες μεταβάλλονται απότομα.
Σε ανακοίνωσή της, η Avianca υπογράμμισε ότι η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, σημειώνοντας πως οι ακυρωμένες προσπάθειες προσγείωσης αποτελούν μέρος των καθιερωμένων διαδικασιών όταν οι συνθήκες δεν κρίνονται ασφαλείς.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
119χρονος διεκδικεί τον τίτλο του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο -Απέκτησε 8 παιδιά, 23 εγγόνια, 25 δισέγγονα και μια τρισέγγονη
Στα 119 του χρόνια, ο Χοσέ Φλόρες απολαμβάνει πλέον μια ήρεμη καθημερινότητα στο σπίτι του, στο Σαρντινάλ της Κόστα Ρίκα.
Μια ολόκληρη πόλη σε ένα κτίριο: Τεράστιο συγκρότημα 5.000 διαμερισμάτων με 20.000 κατοίκους (ΒΙΝΤΕΟ)
Μοιάζει περισσότερο με σκηνικό επιστημονικής φαντασίας παρά με πολυκατοικία. Το Regent International στην Κίνα φιλοξενεί περίπου 20.000 ανθρώπους και 5.000 διαμερίσματα.
Νορβηγία: Κηδεύεται ο βασιλιάς Χάραλντ – Βασιλείς, πρίγκιπες και αρχηγοί κρατών στη μεγαλοπρεπή τελετή στο Όσλο
Ο Χάραλντ, ο οποίος παρέμεινε στον θρόνο για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 89 ετών
Ελβετία: Έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό – Αναφορές για τραυματίες
Υπάρχουν υποψίες ότι η έκρηξη οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα σε μετασχηματιστή κατά τη διάρκεια δοκιμών
Γαλλία: Ανείπωτη τραγωδία με βρέφος ενός έτους που πνίγηκε σε κουβά με νερό και χλωρίνη
Οι γονείς ήταν στο σπίτι, ωστόσο, όταν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί ήταν ήδη αργά
Δραματικό βίντεο: Η στιγμή που πιλότος διαφεύγει από το αεροπλάνο της Amazon μετά τη συντριβή του
Νέο βίντεο από κινητό τηλέφωνο κατέγραψε τη δραματική στιγμή που ένας πιλότος πηδάει έξω από το αεροπλάνο της Amazon λίγο αφού βγήκε από τον διάδρομο του Διεθνούς Αεροδρομίου του Μαϊάμι.