ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Στο πλευρό του Τζερόμ Πάουελ η Κριστίν Λαγκάρντ μετά την επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed

Στο πλευρό του Τζερόμ Πάουελ η Κριστίν Λαγκάρντ μετά την επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασε σήμερα την αλληλεγγύη της στον ομόλογό της στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που έχει στοχοποιηθεί από τον Τραμπ για τη νομισματική πολιτική της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον αξιότιμο συνάδελφό μου» Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε σε δημοσιογράφους η Κριστίν Λαγκάρντ. «Έχουμε ισχυρή και σταθερή σχέση μεταξύ των κεντρικών τραπεζών (...) η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη μιας σταθερής χρηματοοικονομικής υποδομής που εγγυάται τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ καταφέρθηκε και πάλι εναντίον του προέδρου της Fed, για τον οποίο είπε πως είναι «πολύ αργός» στη μείωση των επιτοκίων. «Είναι παραπάνω από χρόνος για να τελειώσει η θητεία του Πάουελ», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social, ενώ η δεύτερη θητεία του Πάουελ ως επικεφαλής της Fed πρόκειται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2026.

Ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης είχε ήδη καλέσει στις 4 Απριλίου τον Πάουελ να μειώσει τα επιτόκια, εκτιμώντας τότε ότι θα ήταν «η τέλεια στιγμή» για κάτι τέτοιο. Η Fed έχει διατηρήσει από την αρχή του χρόνου σταθερά τα κύρια επιτόκια μεταξύ 4,25% και 4,50%.

Χθες ο Πάουελ προέβλεψε υψηλότερο πληθωρισμό και επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης λόγω της εμπορικής πολιτικής του προέδρου Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατά καιρούς απειλήσει ότι θα προσπαθήσει να απολύσει τον Πάουελ. Σε εκδήλωση στην Οικονομική Λέσχη του Σικάγο, ο τελευταίος δήλωσε ότι η ανεξαρτησία της Fed «είναι ευρέως κατανοητή και υποστηρίζεται στην Ουάσιγκτον και στο Κογκρέσο όπου έχει πραγματικά σημασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για υποβολή αιτήσεων στο myΘέρμανση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για υποβολή αιτήσεων στο myΘέρμανση