Δένδιας προς Άγκυρα: Οι ασκήσεις σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ
Στον απόηχο των τουρκικών αξιώσεων με αφορμή την νατοϊκή άσκηση «Steadfast Dart» για το 2025, παραμονές της οποίας επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί από τουρκικής πλευράς το FIR Αθηνών.
Απάντηση μέσω… Βρυξελλών έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στην Τουρκία με αφορμή την συμμετοχή του στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group), η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Χίλι (John Healey), στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Στον απόηχο των τουρκικών αξιώσεων με αφορμή την νατοϊκή άσκηση «Steadfast Dart» για το 2025, παραμονές της οποίας επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί από τουρκικής πλευράς το FIR Αθηνών οδηγώντας παραλίγο σε εμπλοκή ως προς τη διοργάνωση της, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε σήμερα:
«Συνεδριάζει σήμερα η Ομάδα Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία στην έδρα του ΝΑΤΟ. Είναι το πρώτο Συμβούλιο στο οποίο παρίσταται ο νέος Αμερικανός υπουργός, ο Πιτ Χέγκσεθ. Είναι πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τις θέσεις του, όμως θα ήθελα να παρατηρήσω ότι δεν θα προεδρεύσει σήμερα ο Αμερικανός υπουργός, αντίθετα θα προεδρεύσει ο Άγγλος υπουργός, ο Τζον Χίλι.
Επαναλαμβάνω έχει μεγάλη σημασία να δούμε τις θέσεις της νέας κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα της Ουκρανίας. Από εκεί και πέρα θέλω να θυμίσω κάτι άλλο που έχει να κάνει με τις Νατοϊκές ασκήσεις: Το ΝΑΤΟ είναι πάντοτε μια Συμμαχία αξιών και όλες οι ασκήσεις σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των χωρών - μελών. Άλλος τρόπος και άλλη προσέγγιση δεν υπάρχει και δεν συγχωρείται. Ευχαριστώ πολύ».
Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Δένδιας είχε διμερείς συνομιλίες με την υπουργό Εθνικής Άμυνας της Λιθουανίας Ντόβιλ Σακάλιεν, καθώς και σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Λετονίας Αντρίς Σπρουντ.
Κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Ολλανδό Επίτροπο Δράσης για το Κλίμα της Ε.Ε. Βόπκε Μπαστιάν Χούκστρα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Διπλές αυξήσεις μισθών για περίπου 700.000 εργαζομένους από τον Απρίλιο του 2027
Πόσα θα κερδίσουν από την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
Pizza Fan: Διάλογοι «φωτιά» για τη φοροδιαφυγή – «Μέχρι 40 ευρώ μπορεί να βγει “κέρασμα”», «δεν θα εκτεθούμε μόνοι μας σαν τους μ@@κες»
Στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που είχε ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος, Κωνσταντίνος Αντάρας, με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους
Θήβα: 59χρονος επιτέθηκε με ξύλο σε 54χρονη και την χτύπησε στο κεφάλι
Ο άνδρας χτύπησε τη γυναίκα, πιθανότατα με ξύλο, με αποτέλεσμα εκείνη να σωριαστεί αιμόφυρτη στο έδαφος
Το λάθος που του έφερε πρόστιμο 3.000 ευρώ – Τι πέταξε στο δρόμο;
Η υπόθεση αναδεικνύει τις υποχρεώσεις των πολιτών, τις ποινικές κυρώσεις και τη σωστή διαδικασία αποκομιδής…
Ο Αλέξης Τσίπρας στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας: Να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος, να γυρίσουν πίσω με ασφάλεια στις αίθουσες οι μαθητές
«Χιλιάδες "Γκράβες" υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, όχι στο μέγεθος αυτό, αλλά είναι το ίδιο πράγμα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ σε ανάρτησή του