Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να διαβάσει την έκθεση της Moody’s επιλεκτικά και να πει 7 ψέματα και όχι 7 αλήθειες
«Το ΠΑΣΟΚ του 2024 κατηγορούσε την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης με αφορμή την τότε μη αναβάθμιση από τη Moody’s και το 2025 απαξιώνει το γεγονός», επισημαίνει ο Παύλος Μαρινάκης
«Η αναβάθμιση της Ελληνικής Οικονομίας και από την Moody's - τον τελευταίο αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οίκο αξιολόγησης, που μέχρι σήμερα δεν είχε αναβαθμίσει τη χώρα μας - είναι μια εξαιρετικά σημαντική είδηση για την Ελλάδα και την οικονομία μας», σημειώνει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
«Εξίσου σημαντικό με την ίδια την είδηση της αναβάθμισης, είναι και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του οίκου αξιολόγησης, όπου επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, η ταχεία μείωση του χρέους, η αύξηση των εσόδων με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, χωρίς αύξηση των φόρων, αλλά, αντιθέτως, με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού και η μείωση των κόκκινων δανείων», συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Και προσθέτει: «Κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι όλες αυτές οι θετικές επιδόσεις να μεταφράζονται σε θετικές ειδήσεις για τη ζωή των πολιτών. Η αντιπολίτευση και ιδίως η αξιωματική υποδέχτηκε την είδηση αναβάθμισης με μικροψυχία».
Ο κ. Μαρινάκης σημειώνει: «Αν διαβάσει κανείς τη σχετική ανακοίνωση του Τομεάρχη Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου, θα διαπιστώσει πως μάλλον η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε να διαβάσει την έκθεση επιλεκτικά και να πει 7 ψέματα και όχι 7 αλήθειες.
Επειδή, όμως, οι παλαιότερες δηλώσεις δεν «παραγράφονται», το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η ίδια η ανακοίνωση του τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ έρχεται σε αντίθεση με δήλωση του προέδρου του κόμματός του, πριν ακριβώς ένα χρόνο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τον Μάρτιο 2024 είχε επιτεθεί στην Κυβέρνηση για τη μη αναβάθμιση από τη Moody's, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα της τότε έκθεσης του οίκου αξιολόγησης «αποδομούν την εικονική πραγματικότητα σταθερής προόδου που εμφανίζει η Κυβέρνηση».
Με λίγα λόγια, το ΠΑΣΟΚ του 2024 κατηγορούσε την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης με αφορμή την τότε μη αναβάθμιση από τη Moody's και το 2025 απαξιώνει το γεγονός της αναβάθμισης από τη Moody's. Κοινώς, η αντιπολίτευση του μηδενισμού σε όλο της το μεγαλείο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Gen Z: Οι νέοι 16-24 ετών κυριαρχούν στις συνδρομητικές υπηρεσίες
Οι Έλληνες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 60-62 ευρώ τον μήνα σε ψηφιακές συνδρομές, με τους νέους να προηγούνται σε τηλεόραση, μουσική και gaming
Πάτρα: Νεκρός 59χρονος χειριστής κλαρκ που καταπλακώθηκε από λαμαρίνες
Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ οι εργασίες διακόπηκαν και τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές
Πυροβολισμοί στον Κολωνό: «Ραντεβού» για διακίνηση ναρκωτικών είχε ο 36χρονος τραυματίας -Το παρελθόν του
Υπόθεση με πιθανό υπόβαθρο τη διακίνηση ναρκωτικών εξετάζουν οι Αρχές, μετά τον τραυματισμό 36χρονου άνδρα από την Αλβανία, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της οδού Λένορμαν στον Κολωνό.
Φωτιά σε κατοικία στην Καστέλλα -Επιχειρεί η Πυροσβεστική, δείτε βίντεο ν Καστέλλα -Επιχειρεί η Πυροσβεστική, δείτε βίντεο
Φωτιά ξέσπασε σε κατοικία στη διασταύρωση των οδών Κριεζή και Φιλίππου στην Καστέλλα, νωρίς το μεσημέρι.
«Η Ελλάδα είναι η μόνη αδειοδοτούσα χώρα -Δεν μας αφορά η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία», απαντά η Αθήνα στον Φιντάν
Απάντηση στις δηλώσεις του Χακάν Φιντάν δίνουν διπλωματικές πηγές.
Στα 203 εκατ. ευρώ η ζημιά για το δημόσιο από το κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποίησαν 4.200 ΑΦΜ και 1.300 αχυρανθρώπους
Στρατολογούσαν ανθρώπους σε ανάγκη ακόμη και έξω από αντικαρκινικά νοσοκομεία -Πώς έγινε η μεγάλη επιχείρηση της ΑΑΔΕ με τις 18 συλλήψεις - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα με βιτρίνα νυχτερινά κέντρα και η πολύμηνη έρευνα που προηγήθηκε