Πιερρακάκης: Έξι από τα πρώτα δέκα σχολεία με τις υψηλότερες επιδόσεις στις πανελλαδικές είναι Πρότυπα
Στοιχεία για τα ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις έκανε γνωστά ο υπουργός Παιδείας αναφέροντας ότι έξι από τα πρώτα δέκα σχολεία με τις υψηλότερες επιδόσεις στις πανελλαδικές είναι Πρότυπα.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και που δημοσιεύθηκε σήμερα, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι το ποσοστό επιτυχίας στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ είναι 81% για τα Πρότυπα και ακολουθούν τα ιδιωτικά σχολεία με 72%, τα Πειραματικά με 66% και τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία με 58%.
Ενώ σε ό,τι αφορά τους πρωτεύσαντες υποψηφίους στις πανελλαδικές, οι τρεις προέρχονται από Πρότυπα Σχολεία, οι πέντε από δημόσια και δύο από ιδιωτικά.
«Τα Πρότυπα Σχολεία περιορίζουν τις ανισότητες στην πράξη, καθώς κάθε παιδί μπορεί να διεκδικήσει την εισαγωγή του σε αυτά», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.
Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, στα σχέδια του υπουργείου είναι η περαιτέρω «θωράκιση» του συστήματος εισαγωγής, με κεντρική επιτροπή εξετάσεων που θα εποπτεύει τη διαδικασία, με θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας.
«Το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο θα προετοιμάζει τα παιδιά για τις εξετάσεις. Οι γονείς δεν χρειάζεται ούτε να αγχώνονται ούτε να ξοδεύουν χρήματα», πρόσθεσε.
Τέλος, επανέλαβε ότι οι πολιτικές του υπουργείου βρίσκονται στην κατεύθυνση της πολιτικής «ίσων ευκαιριών και πολλαπλών δυνατοτήτων».
«Δεν είμαστε οπαδοί του "ενός δρόμου" στην εκπαίδευση», επεσήμανε υπογραμμίζοντας πως σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η επικείμενη λειτουργία των Ωνάσειων Σχολείων και των νέων αθλητικών σχολείων, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα μουσικά, στα καλλιτεχνικά, στα 42 Πρότυπα και στα 104 Πειραματικά σχολεία που ήδη λειτουργούν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα Ιωνία: Έσπασαν τις τζαμαρίες, έριξαν εύφλεκτο υγρό και πυρπόλησαν την καφετέρια -Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ για την επίθεση
Τα κίνητρα των δραστών που πυρπόλησαν την καφετέρια στη Νέα Ιωνία εξετάζουν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών του Ελληνικού FBI.
Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ιταλός που κατηγορείται για το διπλό φονικό στο Αίγιο
Η 54χρονη μητέρα και ο 26χρονος γιος είχαν εντοπιστεί νεκροί στο σπίτι με τον 65χρονο να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή
Ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη έκανε χημειοθεραπείες, δίχως να έχει άδεια, ακόμη και σε ασθενείς χωρίς κακοήθεια!
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στέλνει την υπόθεση στον Εισαγγελέα Εφετών - Η επιτροπή ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε ζητήσει την οριστική διακοπή λειτουργίας της κλινικής και την αφαίρεση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας
Έντεκα άτομα βρίσκονταν στο ιατρείο την ώρα της πλασμαφαίρεσης του Γιώργου Μαζωνάκη, η κόρη των γιατρών κάλεσε το ΕΚΑΒ
Ανάμεσά τους η κόρη των δύο γιατρών και ένας φίλος της – Η νεαρή κοπέλα ήταν εκείνη που κάλεσε το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του τραγουδιστή στο «Ελπίς»
Εντυπωσιακές εικόνες από την αρχαία Μίεζα, εκεί που ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο - Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανασκαφή
Τα σημαντικά ευρήματα, οι ιστορικές πηγές που ταυτίζουν το συγκρότημα με το Γυμνάσιο του Αριστοτέλη και τα ξένα δημοσιεύματα
Από το διαμέρισμα των ηλικιωμένων η διαρροή που προκάλεσε την φονική έκρηξη στην Πλάκα, στεγανό το κεντρικό δίκτυο σύμφωνα με την ΔΑΕΕ
Οι συσκευές του διαμερίσματος στον δεύτερο όροφο που ήταν συνδεδεμένες στο φυσικό αέριο ήταν τρεις: Μία κουζίνα, ένα τζάκι και ένας καυστήρας νερού - Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το ακριβές σημείο της διαρροής