MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:

Στην κορυφή του κόσμου ο Λαμιώτης φωτογράφος Αθανάσιος Μαλούκος

Κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο του Travel Photographer of the Year 2025 για δύο φωτογραφικές σειρές που εξερευνούν την τελετουργία, την πίστη και την κίνηση σε Ισπανία και Τουρκία.

Στην κορυφή του κόσμου ο Λαμιώτης φωτογράφος Αθανάσιος Μαλούκος

Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθούμε την φωτογραφική διαδρομή του φίλου και συμπολίτη μας Θανάση Μαλούκου, και πάντα εντυπωσιαζόμαστε με τα κατορθώματά του!

Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι τις επόμενες ημέρες παρουσιάζει την πρόσφατη φωτογραφική δουλειά του στο Ντουμπάι, προσκεκλημένος από την XPOSURE 2026, το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ παγκοσμίως.

Η έκθεσή του στα πλαίσια του φεστιβάλ έχει τίτλο "RELIGIO MUNDI: A Spiritual Journey", ένα πραγματικό ταξίδι ανακάλυψης των θρησκειών του κόσμου, μέσα από άγνωστα μονοπάτια της πίστης, της αφοσίωσης και των δεσμών που μας ενώνουν.

Μάλιστα, μία από τις πιο γνωστές φωτογραφίες του καλλιτέχνη επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλων φωτογράφων σαν η επίσημη φωτογραφία όλου του φεστιβάλ, η δε έκθεση του είναι ήδη υποψήφια για το βραβείο Legacy Award, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της XPOSURE!

Αλλά, σαν να μην είναι όλα αυτά αρκετά σαν διεθνής αναγνώριση, μόλις πριν δύο ημέρες ανακοινώθηκε ότι ο Θανάσης Μαλούκος ανακηρύχθηκε διεθνώς Travel Photographer of the Year 2025, κατακτώντας την κορυφαία θέση του ομώνυμου διαγωνισμού, με δύο εντυπωσιακές σειρές φωτογραφιών, αποτυπώνοντας με μοναδικό τρόπο αφ' ενός μεν την πνευματικότητα των τελετουργιών του Σουφισμού στην Ανατολία, και αφ' ετέρου τις βαθύτατα υποβλητικές λιτανείες της Καθολικής Μεγάλης Εβδομάδας στην Zamora της βορειοδυτικής Ισπανίας.

Ο κριτής Τζέρεμι Χόαρ χαρακτήρισε το έργο του Έλληνα φωτογράφου «ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει στα 23 χρόνια του θεσμού»

Οι φωτογραφίες που χάρισαν αυτή την μοναδική διάκριση στον φίλο μας είναι:

Whirling Devotion: Rituals of Sufism in Anatolia

Night of Sorrows: The 'Yacente' Procession of Zamora, Holy Thursday