Λαμία: Ξεκίνησε η δίκη για τις χασισοφυτείες σε Φθιώτιδα και Φωκίδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 17:36 Λαμία: Ξεκίνησε η δίκη για τις χασισοφυτείες σε Φθιώτιδα και Φωκίδα

Τρεις Έλληνες και εφτά Αλβανοί κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις…

Η δίκη των συλληφθέντων τον Αύγουστο του 2019, για τη συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την καλλιέργεια κάνναβης σε δυσπρόσιτες περιοχές της Καρυάς Καμένων Βούρλων και των Κοινοτήτων Αθανασίου Διάκου και Πανουργιά Φωκίδας, ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης (14/7) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

Η δίκη λόγω ωραρίου, θα συνεχιστεί την επομένη με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, ενώ στο εδώλιο θα καθίσουν δέκα (10) άτομα, τρεις Έλληνες και εφτά Αλβανοί. Στη δικογραφία υπήρχε ένας ακόμη Έλληνας από περιοχή της Λοκρίδας, ο οποίος δε βρίσκεται πια στη ζωή.

Η υπόθεση όπως σημειώσαμε είχε έρθει στην δημοσιότητα την 1η Αυγούστου με τη σύλληψη έξι μελών της ομάδας, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο συνελήφθη ένας ακόμη Αλβανός μέλος της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι τρεις φυτείες με τα 908 συνολικά δενδρύλλια θα απέφεραν κέρδη στην εγκληματική ομάδα άνω του 1.000.000, ενώ στις έρευνες που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας κατασχέθηκαν πάνω από έξι (6) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, όπλα, φορητοί ασύρματοι και χρηματικό ποσό, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθώς εκτός των άλλων στο κατηγορητήριο παρουσιάζονται και αγορές από Αλβανία κοκαΐνης και κάνναβης.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα ονόματα που παρουσιάζονται ως πελάτες της εγκληματικής ομάδας  από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι και την ημέρα της εξάρθρωσής της από τους Αστυνομικούς του τότε Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση