Φθιώτιδα: Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στο Θεολόγο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 18:23 Φθιώτιδα: Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα στο Θεολόγο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ανεξέλεγκτη ακόμα η φωτιά στο Θεολόγο Φθιώτιδας - Έσωσαν δυο μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες οι πυροσβέστες.

Πραγματική μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, με τη φωτιά στο πευκοδάσος του Θεολόγου, από τις 2:30' το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το ένα μέτωπο που είναι από την κάτω πλευρά της εθνικής οδού είναι σε πιο ελεγχόμενη κατάσταση, ωστόσο το δεύτερο από την πάνω πλευρά που κατευθύνεται προς Τραγάνα παραμένει ανεξέλεγκτο και με τη βοήθεια του αέρα μπορεί να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σώσουν από τις φλόγες δυο μεγάλες κτηνοτροφικες μονάδες της περιοχής που απειλήθηκαν από τη φωτιά. Οι περιμετρικές ζώνες που δημιούργησαν έγκαιρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες και να σώσουν τα ζώα (Μοσχάρια, γουρούνια, πρόβατα) , αλλά και τις περιουσίες των ιδιοκτητών των μονάδων.

Το στοίχημα είναι να προλάβουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν τα εναέρια μεσα γιατί μετά τα πράγματα θα γίνουν ιδιαίτερα δύσκολα.

Η αστυνομία από τις 15:30' διέκοψε την κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Προσκυνάς - Θεολόγος και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους.

Δείτε βίντεο από drone (η λήψη εγινε πριν από την άφιξη των εναέριων μέσων πυρόσβεσης)

Δείτε φωτογραφίες:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση