Νέο τροχαίο με αγριογούρουνο στη Λοκρίδα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 14:17 Νέο τροχαίο με αγριογούρουνο στη Λοκρίδα (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται η ελεγχόμενη δίωξή τους από ειδικά συνεργεία κυνηγών, με την εποπτεία δασικών υπαλλήλων και ιδιωτικών θηροφυλάκων…

Λίγες ώρες πριν αναλάβει δράση και πάλι το ειδικό συνεργείο δίωξης ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων, στο Δήμο Λοκρών, ένα περιστατικό με κοπάδι αγριογούρουνων στην περιοχή της Μαλεσίνας, ήρθε να επιβεβαιώσει το μεγάλο πρόβλημα.

Οι φωτογραφίες είναι από το δρόμο Μάζι - Μαλεσίνας, λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης (24/8).

Ολόκληρο κοπάδι από αγριογούρουνα πετάχτηκε στο δρόμο και ένα από τα μέλη του χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα, (αγροτικό 4Χ4) με τις ζημιές ευτυχώς να περιορίζονται σε υλικές, ενώ το ζώο έχασε τη ζωή του.

Λίγες στιγμές νωρίτερα έτερο όχημα από τύχη δε συγκρούστηκε με μεγαλόσωμο αγριογούρουνο, το οποίο πρόλαβε να διασχίσει το δρόμο και έτσι αποφεύχθηκε ένα σοβαρότερο ατύχημα.

Θυμίζουμε ότι με εντολή του Δασαρχείου Αταλάντης, ειδικά συνεργεία κυνηγών (μελών των Κυνηγητικών Συλλόγων) με την εποπτεία δασικών υπαλλήλων και ιδιωτικών θηροφυλάκων, ενεργούν σε πεδινές, ημιορεινές - γεωργικές περιοχές, όπου παρατηρούνται τα συχνότερα προβλήματα από την αύξηση του πληθυσμού των ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων.

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου τα συνεργεία βρέθηκαν στις περιοχές Δ.Κ. Αταλάντης και Τ.Κ Καλαποδίου Δήμου Λοκρών, στις θέσεις «Αγ. Ειρήνη » «Δαφνόρεμα »και «Κουτσικάς », ενώ την Πέμπτη 26 Αυγούστου θα επιχειρήσουν στις περιοχές Οικισμού Καρυάς Δ.Κ. Καμένων Βούρλων, Δήμου Καμένων Βούρλων, στις θέσεις «Σελάς, «Βελωνά» και «Ανεμόρεμα ».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση