Πάγωσε η θάλασσα στην Αταλάντη - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 07:52 Πάγωσε η θάλασσα στην Αταλάντη - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Απίστευτες φωτογραφίες από την πρωτόγνωρη χιονόπτωση στη Λοκρική πρωτεύουσα - «Από το ’87 είχαμε να δούμε τόσο χιόνι στην Αταλάντη...», λένε στο LamiaReport οι κάτοικοι της Λοκρίδας.

Απερίγραπτες καταστάσεις βίωσαν - και τις συνέπειες εξακολουθούν να τις βιώνουν - οι κάτοικοι του Δήμου Λοκρών και της Αταλάντης από την πρωτοφανή κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε με ιδιαίτερη ένταση την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Ιανουαρίου.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε κατά πολύ το ένα μέτρο, ακόμη και μέσα στην Αταλάντη έφτασε τους 70 πόντους.

Τέτοια χιονόπτωση οι παλαιότεροι είχαν να δουν από το ’87, όμως κάποιοι πιστεύουν ότι ίσως να ήταν ακόμη εντονότερη.

Γεγονός είναι ότι στη θάλασσα 30 πόντους δεν είχαν ξαναδεί, ενώ γύρω στις 9 το πρωί της Τετάρτης, η θάλασσα την παραλία «παλιομάγαζα» είχε παγώσει, με τον υδράργυρο να δείχνει -6ο βαθμούς Κελσίου.

Δείτε βίντεο από την παγωμένη θάλασσα, που έχει καφέ χρώμα:

Το κακό είχε χτυπήσει την πόρτα του Δήμου από το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου.

Η χιονόστρωση εντυπωσιακή και πάλι αλλά σε ελεγχόμενα επίπεδα κι ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν ότι τα έντονα φαινόμενα δεν είχαν εκδηλωθεί ακόμη.

Δείτε βίντεο από τα κεντρικά φανάρια της Αγίας Παρασκευής το απόγευμα της Δευτέρας, πριν την νυχτερινή εισβολή του χιονιά:

Οι καταστροφές που άφησε πίσω της η «Ελπίδα» είναι προς το παρόν ανυπολόγιστες, καθώς υπάρχουν αρκετές περιουσίες θαμμένες κάτω από το χιόνι.

Δρόμοι έκλεισαν, σπίτια έμειναν χωρίς θέρμανση και νερό, ενώ ελαιόδεντρα και καλλιέργειες σχεδόν καταστράφηκαν! Ζώα σε κτηνοτροφικές κι άλλες εγκαταστάσεις έμειναν αβοήθητα.

Ο Δήμος Λοκρών, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας αλλά και της Βοιωτίας, γνώρισαν το πολύ άγριο πρόσωπο της κακοκαιρίας και αναμένουμε την αντίδραση των υπευθύνων για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την αποζημίωση των πληγέντων.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση