Λαμία: Ξεκινά η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 09:19 Λαμία: Ξεκινά η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα

Δρακόντεια μέτρα στο Εφετείο Λαμίας….

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, προκειμένου να ξαναδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου.

Η δίκη επαναλαμβάνεται με διαφορετική σύνθεση Δικαστηρίου και νέους ενόρκους, μετά την άσκηση αναίρεσης της προηγούμενης απόφασης που έκανε δεκτή το Ανώτατο Δικαστήριο.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη απόφαση του, το ΜΟΕ Λαμίας, είχε καταδικάσει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο δεχόμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, η ποινή που του απαγγέλθηκε ήταν ποινή κάθειρξης 13 ετών, σπάζοντας τα ισόβια της πρωτόδικης απόφασης.

Συνήγοροι υπεράσπισης του Κορκονέα είναι οι Βαγγέλης Ανδρούλας και Ιωάννης Αλετράς. Ο τελευταίος είχε υπερασπιστεί στην ίδια δίκη τον έτερο πρώην ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος είχε αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό.

Στο Εφετείο παρευρίσκονται και οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Κλητευόμαστε υποχρεωτικά από το νόμο βάσει του άρθρου 524 του Π.Κ. αλλά δεν έχουμε λόγο επί της ποινής», ήταν το σχόλιο του κ. Κωνσταντόπουλου στο LamiaReport.

Για την αποφυγή εντάσεων ή ακόμη και επεισοδίων, η ΔΑ Φθιώτιδας έχει λάβει δρακόντεια μέτρα πέριξ του Εφετείου Λαμίας.

Η απόφαση πάντως του δικαστηρίου δεν πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση