Λαμία: Βαριά «καμπάνα» στον βαρυποινίτη που ξυλοκόπησε στις Φυλακές τον Δημητράκη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 07:55 Λαμία: Βαριά «καμπάνα» στον βαρυποινίτη που ξυλοκόπησε στις Φυλακές τον Δημητράκη

Ποινή κάθειρξης χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη…

Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του καταδικασμένου για ληστείες και γνωστού αντιεξουσιαστή Γιάννη Δημητράκη, τον Μάιο του 2021 στις Φυλακές Δομοκού, εκδικάστηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας.

Το Δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) κήρυξε ένοχο τον 40χρονο - σήμερα - Αλβανό βαρυποινίτη που του επιτέθηκε (ο συγκεκριμένος εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών χωρίς μάλιστα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το επεισόδιο είχε σημειωθεί πρωινές ώρες της 24ης Μαΐου 2021 στη Δ’ πτέρυγα, στο διάδρομο του ισογείου μεταξύ των κελιών 11-12.

Ο 44χρονος Δημητράκης είχε τραυματισθεί βαρύτατα στο κεφάλι από τα χτυπήματα του Αλβανού κακοποιού, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου για έξι ημέρες βρισκόταν σε κώμα, ενώ από τη διάσειση δε θυμόταν τίποτα.

Η μεταγωγή και των δύο κρατουμένων έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα στα Δικαστήρια Λαμίας και με ανάλογο τρόπο, επέστρεψαν στις Φυλακές Δομοκού όπου εξακολουθούν και κρατούνται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση