Λαμία: Βαριές κατηγορίες για το κύκλωμα με τα «μαϊμού» διπλώματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 15:25 Λαμία: Βαριές κατηγορίες για το κύκλωμα με τα «μαϊμού» διπλώματα

Μέχρι τις 3:00' τα ξημερώματα ήταν στα δικαστήρια Λαμίας - Και οι 15 συλληφθέντες κρατούνται και θα απολογηθούν από Δευτέρα τμηματικά - Οι 6 από τους 15 είναι από τη Φθιώτιδα και οι υπόλοιποι από άλλους νομούς, οι οποίοι είχαν συνεργασία με το κύκλωμα που είχε έδρα τη Λαμία.

Για περισσότερες από 8 ώρες ήταν στα δικαστηρια της Λαμίας το βράδυ της Παρασκευής οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα με τα «μαϊμού» διπλώματα που είχε έδρα τη Λαμία και είχε απλώσει τα πλοκάμια του και σε άλλους νομούς.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ορισμένα από τα μέλη του κυκλώματος είναι βαρύτατες, αφού όπως αρχικά ενημερώθηκαν οι δικηγόροι τους θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας. Ουσιαστικά σήμερα θα λάβουν γνώση της τεράστιας δικογραφίας και ποιες είναι οι κατηγορίες ξεχωριστά για τον καθένα.

Τις πιο βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι δυο ιδιοκτήτες της Σχολής Οδηγών από τη Λαμία και οι τρεις γυναίκες υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Φθιώτιδας. Υπάρχει και ένα ακόμη άτομο από Λαμία, που είχε περιφερειακό ρόλο στη δράση του κυκλώματος.

Οι 15 συλληφθέντες θα απολογηθούν, ενώπιον του Ανακριτή και του Εισαγγελέα, τμηματικά από εβδομάδα (Δευτέρα,Τρίτη, Τετάρτη). Μέχρι τότε και οι 15 κρατούνται στο αστυνομικό μέγαρο της Λαμίας.

Με λεωφορείο από την ΓΑΔΑ στα δικαστήρια

Οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν την υπόθεση "συνόδευσαν" τους κατηγορούμενους από την Αθήνα στη Λαμία.

Μαζί τους κουβαλούσαν και πολλές κούτες, που ανέβασαν στην Εισαγγελία Λαμίας, οι οποίες περιείχαν τα στοιχεία και την ογκοδέστατη δικογραφία της μεγάλης αυτής υπόθεσης.

Η μεταγωγή των κρατουμένων έγινε με λεωφορείο το οποίο έφτασε έξω από τα δικαστηρια στις 7:00' το απόγευμα της Παρασκευής, όπου παρέμεινε μέχρι τις 3:00' τα ξημερώματα του Σαββάτου, για να παραλάβει και πάλι τους κρατούμενους και να τους μεταφέρει στα κρατητήρια της Α.Δ. Φθιώτιδας.

Η ταρίφα έφτανε τα 1500 ευρώ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν υποθέσεις όπου υποψήφιοι οδηγοί πήραν τα διπλώματα χωρίς να κουνηθούν από το σπίτι τους, ενώ μέσα στις εξυπηρετήσεις προφανώς ήταν και οι διευκολύνσεις όσων τελικά έδιναν χωρίς μεγάλη επιτυχία για δίπλωμα. Επίσης εξετάζονται περιπτώσεις όπου εκδόθηκαν πλαστά διπλώματα για περιπτώσεις που δεν είχαν άλλον τρόπο να πάρουν δημόσιο έγγραφο! Η ταρίφα μπορεί να έφτανε τα 1.500 ευρώ ανάλογα με τη δυσκολία και την εξυπηρέτηση!

Η επιλογή της ημέρας που έγινε η επιχείρηση (Πέμπτη 14/6) φαίνεται ότι δεν έγινε τυχαία, καθώς ήταν ημέρα εξετάσεων και οι αστυνομικές αρχές προσδοκούσαν να εντοπίσουν τους εμπλεκόμενους σε δράση. Από νωρίς το πρωί οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων μπλόκαραν την είσοδο του κτιρίου της οδού Ανθήλης στη Λαμία και απαγόρευσαν την είσοδο - έξοδο του οποιουδήποτε, παρουσία και του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρη Λακαφώση, ο οποίος έδωσε εντολή να σφραγιστεί η Υπηρεσία για δυο ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Κατασχέθηκαν φάκελοι, έγιναν συλλήψεις, ενώ πίσω έμειναν οι Ειδικοί Ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών για να ξεσκονίσουν φακέλους προγενέστερων ετών, καθώς το κύκλωμα φέρεται να δρούσε πάρα πολύ καιρό. Μάλιστα το γεγονός ότι η τοπική αγορά είχε σχεδόν κορεστεί το κύκλωμα με τη βοήθεια πρόθυμων επαγγελματιών που εξυπηρετούσαν με το αζημίωτο πελάτες, είχε επεκτείνει τη δράση τους και σε άλλους νομούς.

Πρόκειται για μία υπόθεση που δουλεύεται πολύ καιρό από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, με καταγραφές συνομιλιών που καίνε τα μέλη του κυκλώματος. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η ΠΕ Φθιώτιδας είχε αλλάξει τον τρόπο εξετάσεων διπλωμάτων, θεωρώντας ότι με το προηγούμενο καθεστώς δεν εξασφαλιζόταν το αδιάβλητο, ενώ τα «περίεργα στατιστικά» τα είχαν θέσει στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η υπηρεσία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Φθιώτιδας θα λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα , μετά το διήμερο «λουκέτο» που επέβαλε η έρευνα τόσο των αστυνομικών, όσο και των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση