ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Άλλο ένα καλοκαίρι με Hola Flamenco Festival στη "Χώρα"

Άλλο ένα καλοκαίρι με Hola Flamenco Festival στη "Χώρα"

Η Υπάτη κινείται σε ρυθμούς φλαμένκο!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Το αγαπημένο 9ο Hola Flamenco Festival έρχεται για τρίτη χρονιά στα τέλη Ιουλίου στην Υπάτη Φθιώτιδας, ενώ φέτος θα το απολαύσουμε και σε παραστάσεις στην Ύδρα αλλά και στην Αθήνα, απ’ όπου ξεκίνησε! 

"HOLA" Flamenco Festival 2026

Το Hola Flamenco Festival συγκεντρώνει flamenco καλλιτέχνες, καθώς και μουσικούς από διαφορετικά είδη μουσικής που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, και τους συνδέει με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης από την Ισπανία, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη γιορτή που φέρνει την Ανδαλουσία στη χώρα μας! Το φεστιβάλ ξεκίνησε εννιά χρόνια πριν στην Αθήνα και τα τελευταία τρία χρόνια επεκτάθηκε στην όμορφη Υπάτη Φθιώτιδας κάτω από το όρος Οίτη. Φέτος, το ταξίδι του περιλαμβάνει Αθήνα, Υπάτη και Ύδρα!

  • Από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου, σε συνεργασία με το ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΧΩΡΑ και το Φεστιβάλ Οίτης, το φεστιβάλ ταξιδεύει στην Υπάτη, όπου θα προσφέρει σεμινάρια χορού, τραγουδιού, κιθάρας φλαμένκο και μαθήματα ισπανικής γλώσσας μέσα από φλαμένκο τραγούδια, ενώ φιλοξενεί μεταξύ άλλων έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της Σεβίλλης, τον μοναδικό Juan Paredes. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκηνώσουν ή να μείνουν σε καταλύματα της περιοχής, να απολαύσουν σεμινάρια χορού, τραγουδιού και ρυθμού φλαμένκο, κάποια από αυτά δωρεάν (όπως τα σεμινάρια τραγουδιού και ισπανικών μέσω του φλαμένκο), και φυσικά να παρακολουθήσουν ελεύθερα παραστάσεις χορού το βράδυ. 

Τη δε Παρασκευή 31 Ιουλίου, περιμένουμε τους φίλους και τις φίλες του φλαμένκο για μια αξέχαστη παράσταση με ελεύθερη είσοδο στην Άνω Υπάτη, με τις/τους Μαρίζα Ρίζου, Θέτις Μισίου- χορός, Yota Baron – τραγούδι, Vicente Santiago – κιθάρα.

Σχετικά με το Hola Flamenco Festival:

Το Hola Flamenco Festival ξεκίνησε ως μια αποχαιρετιστήρια γιορτή της διοργανώτριας Yota Baron προς τους φίλους και συνεργάτες της από το φλαμένκο στην Ελλάδα, όταν επρόκειτο να μετακομίσει στην Ολλανδία. Η αρχική ιδέα ήταν η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας γιορτής φλαμένκο όπως συμβαίνει στις αυλές και στα σπίτια της Ανδαλουσίας. Με τα χρόνια, το φεστιβάλ εξελίχθηκε στο μοναδικό φλαμένκο φεστιβάλ στη χώρα, με χαρακτηριστική τη μίξη διαφόρων πολιτισμών με το φλαμένκο, όπως μια Αραβική Ορχήστρα ή μια μπάντα Βαλκανικής μουσικής με χάλκινα μουσικά όργανα, ακόμα και ένα μοναδικό σχήμα Πολυφωνικών της Ηπείρου. Μετά από 8 χρόνια, το φεστιβάλ έχει φιλοξενηθεί σε αυλές της Αθήνας, στο θέατρο Δόρα Στράτου και στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενώ έχει φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου καλλιτέχνες από την Ελλάδα, όπως η Μαρία Μανδραγού, η Γιώτα Πεκλάρη και η Θέτις Μισίου, καθώς και καλλιτέχνες από την Ισπανία και άλλες χώρες, με κορυφαία τη Rosario la Tremendita, υποψήφια για το βραβείο Grammy. 

Τι είναι το Φλαμένκο:

Το Φλαμένκο είναι μια μορφή τραγουδιού, χορού και ενορχηστρωτικής μουσικής (κιθάρα) που συνδέεται συχνά με τους Ανδαλουσιανούς Ρομά (Τσιγγάνους) της Νότιας Ισπανίας. Το Φλαμένκο είναι η έκφραση της ψυχής της Ανδαλουσίας, μέσω του τραγουδιού (cante), της κιθάρας (toque) και του χορού (baile). Το 2010 η UNESCO πρόσθεσε αυτή τη μοναδική μορφή τέχνης στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

 Σχετικά με τη Yota Baron:

Η Yota Baron (Γιώτα Ηρωίδου) γεννήθηκε στις Σέρρες. Τα ακούσματα και οι επιρροές της από μικρή ηλικία περιλάμβαναν από παραδοσιακή και λαϊκή μέχρι εκκλησιαστική μουσική, αφού η μισή της οικογένεια ήταν μουσικοί που έπαιζαν σε πανηγύρια την υπαίθρου και έπειτα μεγάλωσε σε ίδρυμα θηλέων στο οποίο διδάχθηκε Βυζαντινή Μουσική. Σπούδασε χορό flamenco στη σχολή της Ντιάνας Θεοδωρίδου, στη σχολή Estrella και έκανε επιπλέον μαθήματα με maestros του είδους όπως Israel Galvan, Javier Baron, Rosario Toledo, Mercedes Ruiz, Blanca del Rey, Joaquin Grilo, Leonor Leal σε Ελλάδα και Ισπανία. Ξεκίνησε να μελετάει τραγούδι flamenco από το 2004 και να το διδάσκεται στα ταξίδια της στο Jerez και τη Σεβίλλη. Από το 2007 ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά για χορό flamenco με τη μεγάλη επιρροή του σπουδαίου χορευτή flamenco Andres Marin. Από το 2010 παραδίδει μαθήματα τραγουδιού σε χορευτές, τραγουδιστές και ερασιτέχνες του είδους σε διάφορες σχολές ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες και Ισπανούς χορευτές και μουσικούς flamenco σε παραστάσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδρύτρια του Iam Flamenco Singing School, από το 2010 διοργανώνει τη Zambomba Flamenca και από το 2017 διοργανώνει το Hola Flamenco Festival και το Vamos! Flamenco Camp. Δραστηριοποιείται διεθνώς ως ερμηνεύτρια, εκπαιδεύτρια και διοργανώτρια καλλιτεχνικών δράσεων με κορυφαίους επαγγελματίες και συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο που προωθούν το flamenco ως ζωντανή πολιτιστική γλώσσα. 

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο Ιστορικός Περίπατος στην Υπάτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο Ιστορικός Περίπατος στην Υπάτη
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google