Πανουργιάς Παπαϊωάννου: «Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας, και τιμάμε τους ήρωές μας»

Με λαμπρότητα ο εορτασμός για τον ήρωα Αθανάσιο Διάκο στην ιστορική πλατεία των Κομποτάδων…
Δε στάθηκε εμπόδιο η βροχή για την επιτυχία της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων για τον εθνομάρτυρα και ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Αθανάσιο Διάκο στην ιστορική πλατεία των Κομποτάδων.
Εκεί όπου διαδραματίστηκαν μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα όπως το πολεμικό συμβούλιο με τους οπλαρχηγούς Διάκο, Δυοβουνιώτη και Πανουργιά, για την αντιμετώπιση των στρατευμάτων του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ.
Σε αυτό αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του και ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου που σημείωσε: «Με πίστη, με στρατηγική οξυδέρκεια, μα πάνω απ’ όλα με πατριωτική αυταπάρνηση, σχεδίασαν την αντίσταση.
Είναι χρέος ευγνωμοσύνης και ελάχιστος φόρος τιμής σε εκείνους που με το αίμα τους έγραψαν την ιστορία αυτού του τόπου.
Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και όλους όσοι συμβάλλουν στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.
Οι Κομποτάδες, ο Δήμος Λαμιέων, όλη η Ελλάδα οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας, να είμαστε υπερήφανοι και να τιμάμε τους ήρωές μας»
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση και αναφέρθηκε στο φωτεινό παράδειγμα των ηρώων.
Την κεντρική ομιλία είχε ο επίτιμος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδος και Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Αθανάσιος Σιούτας.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από παραδοσιακούς χορούς από τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κομποτάδων.
Δείτε φωτογραφίες:
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις