Τάσος Αρνιακός: Ο καύσωνας με 44άρια δεν θα «επιστρέψει» άμεσα
Αίθριος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο (29-30/07), χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού
Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποιο πολύ σύντομο μπουρίνι, άνευ σημασίας, σε συγκεκριμένες περιοχές: “Μπορεί να ρίξει κάποια μπόρα, κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας με διάρκεια ένα τέταρτο, ίσως ένα εικοσάλεπτο. Δεν φαίνεται να είναι κάτι σημαντικό”.
Την ίδια ώρα, “το μελτέμι θα συνεχιστεί στα 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και 5, 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο και κυρίως στα Δωδεκάνησα”.
Όσον αφορά στις θερμοκρασίες, “στην Αθήνα, περιμένουμε το Σάββατο και την Κυριακή να έχουμε 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να φτάνει τους 24°C. Στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο οι 20 βαθμοί Κελσίου θα είναι η ελάχιστη, ενώ στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη τιμή. Την Κυριακή, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι οι 22°C”.
Τα 44άρια… δεν θα επιστρέψουν άμεσα
Στην ερώτηση του newsit.gr αν θα επανέλθουν τα 44αρια του υδραργύρου που “χτύπησαν” τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, ο γνωστός μετεωρολόγος εξηγεί ότι “απ’ ό,τι φαίνεται, μέχρι και τις 8, 10 Αυγούστου δεν θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Δηλαδή, δεν φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα φτάσει πάλι τους 40 βαθμούς. Σίγουρα θα υπάρχουν 38-39°C, κυρίως στη Λάρισα τη Λαμία, γενικά την Φθιώτιδα, και στο Άργος. Αλλά γενικά, για τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου είναι κάτι φυσιολογικό”.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τραγωδία στη Λάρισα: «Πήραμε τηλέφωνο 9 η ώρα, το ασθενοφόρο ήρθε μετά τις 10» καταγγέλλει ο αδελφός του 15χρονου
Συγκλονίζει τη Λάρισα ο θάνατος του 15χρονου που έχασε τη ζωή του, ενώ οι γονείς περίμεναν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο.
Φθιώτιδα: Που θα γίνουν διακοπές ρεύματος από σήμερα και μέχρι το Σάββατο (26/9)
Τέσσερις δήμοι στο πρόγραμμα…
Δύσκολες ώρες για τη Λαμιώτισσα Ασημίνα Ιγγλέζου
Ακρωτηριάστηκε σε 4 δάχτυλα μετά από σοβαρά κρυοπαγήματα στο Μακαλού
Λαμία: «Μας είπαν ότι έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και ότι θα πεθάνει» – Καταγγελία για περιπέτεια ασθενή με θεραπεία πλασμαφαίρεσης
«Μόλις τελείωσαν την πλασμαφαίρεση και πήγαν να τον βάλουν στο καρότσι, τους έμεινε στα χέρια. Έχασε τις αισθήσεις του. Του έκαναν αδρεναλίνη και επανήλθε», λέει η σύζυγος του Λαμιώτη που έμεινε παράλυτος.