ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Ανησυχία από την αυξανόμενη παρουσία μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

Ανησυχία από την αυξανόμενη παρουσία μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

Το τσίμπημά της μπορεί να είναι επώδυνο και τα συμπτώματα σε κάποιες περιπτώσεις να διαρκούν

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

«Εφιάλτη» για τους παραθεριστές αποτελεί η αυξημένη παρουσία μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Κελαϊδίτης, αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ανέφερε: «Η παρουσία μεγάλων πληθυσμών μωβ μεδουσών στο βόρειο Ευβοϊκό έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε λουόμενους αλλά και σε μεγάλο αριθμό επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Οι υπηρεσίες μας έχουν έρθει σε επαφή με τον ΕΛΚΕΘΕ για να βρούμε τις αιτίες και την εξέλιξη του φαινομένου».

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται έντονη παρουσία τους από τη Χαλκίδα και το βόρειο Ευβοϊκό ως τη βόρεια Εύβοια, στις ανατολικές ακτές του Παγασητικού ενώ μεμονωμένες εμφανίσεις υπήρχαν και στις Σποράδες.

Ο Χαρίτων Χιντήρογλου, καθηγητής Βιολογίας ΑΠΘ, αναφέρει: «Με την αλιεία έχουν επιπτώσεις, οι μέδουσες θηρεύουν πάνω στο ζωοπλαγκτόν».

Το τσίμπημα της μωβ μέδουσας μπορεί να είναι επώδυνο και τα συμπτώματα σε κάποιες περιπτώσεις να διαρκούν, όμως δεν είναι επικίνδυνα. Ο παθολόγος Σωτήρης Αδαμίδης, αναφέρει σχετικά με την αντιμετώπιση του τσιμπήματος από μωβ μέδουσες.

«Σε απλούς ερεθισμούς αρκεί να βάλει κανείς λίγο νερό θαλασσινό ή ένα μέρος θαλασσινού νερού με μαγειρική σόδα, μια αντισταμινική αλοιφή, ή μια κορτιζονούχα σε πιο σοβαρές περιπτώσεις. Αν παρατηρήσουμε πτώση πίεσης, πολύ έντονο πόνο που δεν υποχωρεί ή να εξαπλώνεται η αντίδραση πρέπει να πάμε σε γιατρό».

Η Αναστασία Μηλιού, διευθύντρια Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας αναφέρει: «Σε Ευβοϊκό, Παγασητικό υπάρχει αύξηση η οποία μπορεί όμως να είναι παροδική».


Τραγωδία στην Τανάγρα: Στο μικροσκόπιο η μοιραία επίδειξη του Phantom -Το σχέδιο πτήσης, τι εξετάζουν οι Αρχές
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Τραγωδία στην Τανάγρα: Στο μικροσκόπιο η μοιραία επίδειξη του Phantom -Το σχέδιο πτήσης, τι εξετάζουν οι Αρχές
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Τανάγρα: Στο «μικροσκόπιο» τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης του Phantom – Η κρίσιμη δεξιά στροφή και τα τεχνικά δεδομένα
Φθιώτιδα: Απατεώνες έπεσαν στην παγίδα που τους έστησε το «θύμα» – Τρεις συλλήψεις, είχαν πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητο