Αποστολόπουλος: «Πάνω από 1 τόνος ακατάλληλου νωπού κρέατος κατασχέθηκε και καταστράφηκε»
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς, εντόπισαν επίσης και έκλεισαν παράνομο σφαγείο…
Τα αποτελέσματα των ελέγχων για τη την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων ζωικής προέλευσης που επρόκειτο να διατεθούν στην αγορά της Στερεάς Ελλάδας, στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας, Κώστας Αποστολόπουλος.
Πραγματοποιώντας ενδελεχείς ελέγχους στην πασχαλινή αγορά, σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας στις Περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1236,40 κιλά νωπού κρέατος, ακατάλληλων τρόφιμων ζωικής προέλευσης που δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες υγειονομικές προδιαγραφές, καθώς και εντόσθια αιγοπροβάτων που προέρχονται από ζώνες προστασίας και επιτήρησης -σύμφωνα με τον εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 202/687- τα οποία και απορρίπτονται ως ζωικά υποπροϊόντα.
Παράλληλα, εντοπίστηκε παράνομο σφαγείο, το οποίο τέθηκε άμεσα εκτός λειτουργίας. Εφαρμόστηκαν οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διαδικασίες απολύμανσης και σφράγισης του χώρου για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης εκτεταμένοι και εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων και υπαίθριων λαϊκών αγορών σε όλη την έκταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου διαπιστώθηκαν παραλείψεις και έγιναν σχετικές παρατηρήσεις και συστάσεις συμμόρφωσης, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και την πλήρη τήρηση της νομοθεσίας.
«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει με συνέπεια και αποφασιστικότητα το έργο της, εφαρμόζοντας πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα παρανομίας με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών », αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αποστολόπουλος.
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Αλμυρός: Δίωξη για βιασμό στον 41χρονο συγγενή της 9χρονης – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα – Αρνείται τις κατηγορίες επικαλούμενος αναπηρία 80%
Οι Λαμιώτες «αγκάλιασαν» και φέτος το παζάρι - Δείτε εικόνες
Από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου η οδός Φιλίας σας περιμένει...
Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη Φθιώτιδα παρουσίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας - ΒΙΝΤΕΟ
Το αποτύπωμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη Φθιώτιδα.
Τραγωδία στα Τρίκαλα με νεκρό 44χρονο μοτοσικλετιστή σε τροχαίο
Συγκρούστηκε με προπορευόμενο αυτοκίνητο στο ύψος του καταστήματος «Σταυράκης» – Υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Δήμος Στυλίδας: «Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά»
Δείτε φωτογραφίες από το πρώτο κουδούνι και την τελετή του αγιασμού στις σχολικές μονάδες του δήμου…
Δυτική Φθιώτιδα: Χειροπέδες σε 23χρονο με οπλοστάσιο, αναβολικά και full face κουκούλες
«Ντου» της Δίωξης Ναρκωτικών Λαμίας στο σπίτι που τα έκρυβε..