ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 21 oC
Αναζήτηση:

Δήμος Λαμιέων: 2η συνεδρίαση για το Τοπικό Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας

Δήμος Λαμιέων: 2η συνεδρίαση για το Τοπικό Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026, στην οδό Αινιάνων 6-8, η 2η Τακτική Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Λαμιέων, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αχιλλέα Τζουβάρα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ελένη Θωμοπούλου,  ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων Ιωάννης Μυλωνής,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας Γεώργιος Κρεμμύδας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Λαμιέων Αγγελική Μακρυγιάννη, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Βασίλειος Κατσούλης, η εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας Αθανασία Βλάχου, ο Προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσίας Στυλιανός Χονδρογιάννης, ο Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας Φώτιος Τσιριγκούλης, ο υπεύθυνος της ΒΙ.ΠΕ. Λεωνίδας Κραββαρίτης, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Τσιμπάνος, ο Υπολοχαγός Φρουράς Παναγιώτης Ευαγγελίου και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παρασκευή Μπαλή.

Κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2026–2027, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιπλημμυρική προστασία, την ετοιμότητα των υπηρεσιών και των διαθέσιμων μέσων, την κατάσταση του δικτύου ομβρίων και του οδικού και αγροτικού δικτύου, την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών, καθώς και την ενημέρωση και αυτοπροστασία των πολιτών.

Παράλληλα, αναδείχθηκε η ανάγκη συνεχούς συνεργασίας και συντονισμού όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, ώστε ο Δήμος Λαμιέων να διαθέτει τον υψηλότερο δυνατό βαθμό ετοιμότητας για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων.

Ο Δήμος Λαμιέων συνεχίζει με συνέπεια τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας, με βασική προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Pizza Fan: Την Τρίτη απολογείται ο Κωνσταντίνος Αντάρας – «Τα 25 εκατομμύρια ευρώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Pizza Fan: Την Τρίτη απολογείται ο Κωνσταντίνος Αντάρας – «Τα 25 εκατομμύρια ευρώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Χαλκίδα: Εξιχνιάστηκε η δράση της «συμμορίας - φάντασμα» με λεία άνω των 140.000€ σε κοσμήματα
Pizza Fan: Κακουργηματικές διώξεις στους 23 συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που «έσπρωχνε» ναρκωτικά ακόμα και σε σχολεία σε Λαμία, Καρπενήσι και Λιβαδειά (ΦΩΤΟ)
Pizza Fan: Αγωνία για 2.500 εργαζόμενους και το αβέβαιο εργασιακό τους μέλλον – Με κατεβασμένα ρολά τα 110 καταστήματα της αλυσίδας
Όταν ο Αχιλλέας Τζουβάρας έσωζε την παγιδευμένη γυναίκα στον φονικό σεισμό της Αθήνας 27 χρόνια πριν - Τι λέει σήμερα η ίδια για εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές