Δωρεά φωτογραφικών πινάκων στον Δήμο Δομοκού από την τέως Διευθύντρια του Υποθηκοφυλακείου, Μαρίνα Ξυδοπούλου
Σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Απριλίου 2026 η συνάντηση της κας Μαρίνας Ξυδοπούλου, τέως Διευθύντριας του καταργηθέντος Υποθηκοφυλακείου Δομοκού, με τον Δήμαρχο Δομοκού κ. Χαράλαμπο Λιόλιο. Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο τέως Δήμαρχος Δομοκού, κ. Δημήτριος Τσόγκας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η επίσημη παράδοση και δωρεά δύο εμβληματικών φωτογραφικών πινάκων, οι οποίοι αποτελούσαν μέρος της συλλογής του Υποθηκοφυλακείου καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του. Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία έχει παύσει τη λειτουργία της προ διετίας, η κα. Ξυδοπούλου μερίμνησε προσωπικά για τη διαφύλαξη των εν λόγω κειμηλίων, επιλέγοντας να τα δωρήσει στον Δήμο Δομοκού ώστε να παραμείνουν προσβάσιμα στην τοπική κοινωνία.
Οι πίνακες αυτοί, που αποτυπώνουν σπάνια στιγμιότυπα της πόλης του Δομοκού, αποτελούν πλέον πολύτιμα στοιχεία του τοπικού αρχείου που γεφυρώνουν το παρελθόν με το παρόν του Δομοκού. Ο Δήμαρχος, κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, παραλαμβάνοντας τη δωρεά, εξήρε το ήθος και την επαγγελματική ευσυνειδησία της κας. Ξυδοπούλου, τονίζοντας πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης του τόπου μας.
Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες της προς την κα. Μαρίνα Ξυδοπούλου για την ευγενή χειρονομία της. Η προσφορά της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, υπογραμμίζοντας πως η διαφύλαξη της τοπικής κληρονομιάς αποτελεί κοινό χρέος και ευθύνη όλων μας.
Τα δωρηθέντα έργα θα κοσμούν πλέον το Δημαρχείο Δομοκού, ως διαρκής υπενθύμιση της ιστορικής διαδρομής του Δομοκού και της ανιδιοτελούς προσφοράς της δωρήτριας.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Επίδομα έως 500 ευρώ για στελέχη της Πυροσβεστικής: Ποιους αφορά και πότε ξεκινούν οι πληρωμές
Η καταβολή θα γίνει αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2025.
Πυρκαγιά στην Καρδίτσα: Επιχειρούν εναέρια μέσα στον δήμο Παλαμά
Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 13:20 και καίει χαμηλή βλάστηση.
Μετατίθεται η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας για την 1.7.2027 – Η απόφαση της ΑΑΔΕ
Η παράταση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί το σύστημα διασταύρωσης των σχετικών δεδομένων με τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.
Αταλάντη: Χειροπέδες σε 61χρονο για χασίς και όπλα - Είχε δενδρύλλιο και… σπάθες!
Επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Λαμίας - Βρέθηκαν φυτικά αποσπάσματα υπό αποξήρανση, ζυγαριά ακριβείας και φυσίγγιο…
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στον E65
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας, θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας-Ε65 με στόχο την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών.
Χειμώνας το πρωί στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας - Πότε αναμένονται βροχές
Για λίγες ακόμη ημέρες θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι…