Φθιώτιδα: 13 παραβάσεις την πρώτη εβδομάδα εκστρατείας εφαρμογής του νέου ΚΟΚ
Ξεπέρασαν τους 1.000 οι έλεγχοι στους πέντε νομούς ευθύνης της ΓΕΠΑΔ Στερεάς…
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας τα αποτελέσματα των καθημερινών ελέγχων κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των αυστηρότατων μέτρων που προβλέπονται από τον νέο ΚΟΚ.
Στο πλαίσιο λοιπόν της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους», με στόχο την καθολική συμμόρφωση των οδηγών και επιβατών δίκυκλων, καθώς και των χρηστών Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων).
Αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν 1.008 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 93 παραβάσεις, εκ των οποίων 75 παραβάσεις σε οδηγούς (από τις οποίες 6 σε εργαζόμενους σε υπηρεσίες διανομής) καθώς και 18 παραβάσεις σε επιβάτες.
Πιο αναλυτικά, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:
- Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας: 58 παραβάσεις.
- Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας: 17 παραβάσεις.
- Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας: 13 παραβάσεις.
- Διεύθυνση Αστυνομίας Φωκίδας: 4 παραβάσεις.
- Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας: 1 παράβαση.
Οι ποινές που προβλέπονται είναι:
- 350 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 30 ημέρες για τον οδηγό δικύκλων (Οι ίδιες κυρώσεις ισχύουν και για τον οδηγό που δεν μεριμνά για την ασφάλεια του επιβάτη).
- 350 ευρώ πρόστιμο για τον επιβάτη δικύκλων.
- 30 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό Ε.Π.Η.Ο.
Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου της ΓΕΠΑΔ Στερεάς, «σκοπός της εκστρατείας δεν είναι σε καμία περίπτωση η βεβαίωση ή η είσπραξη προστίμων, αλλά η καθολική αποδοχή της υποχρέωσης των οδηγών και επιβατών να φορούν πιστοποιημένο κράνος, ως βασικό μέσο προφύλαξης της ζωής τους.
Η χρήση προστατευτικού κράνους δεν είναι απλώς νομική υποχρέωση ή θέμα παιδείας και οδηγικής κουλτούρας. Πάνω από όλα πρέπει να γίνει απόλυτα σαφές ότι αποτελεί ανάγκη και ζήτημα επιβίωσης. Είναι η απλούστερη, πιο προσιτή και συχνά καθοριστική πράξη που σώζει ζωές.
Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους, με ισχυρή παρουσία και συνέπεια, προκειμένου να διασφαλίσει την καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής χρήσης κράνους και να εδραιωθεί μια πιο υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.
Το κράνος Δεν είναι επιλογή. Είναι Ανάγκη, είναι Ασπίδα Ζωής.»
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Απ’ όλη η Ελλάδα έφτασαν για την κηδεία του Γιάννη Κοντογεώργου - Το ευχαριστώ της οικογένειας
Χιλιάδες κόσμου έγινε μια μεγάλη αγκαλιά για κείνους, συμμετέχοντας στο πένθος τους για την απώλεια του «χρυσού» παιδιού. Την Κυριακή στις 18:30’ θα τελεστεί τρισάγιο στο Κοιμητήριο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών…
Μεθυσμένος οδηγός σκόρπισε τον πανικό στη Λαμία - Συγκρούστηκε μετωπικά, ενώ πριν είχε χτυπήσει κι άλλα αυτοκίνητα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Ο υπαίτιος οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.
Νέες αποκαλύψεις για τον 66χρονο «φαντομά» που είχε καταδικαστεί σε 120 χρόνια φυλακή - Το διαμέρισμα στη Λαμία όπου έμενε με την 27χρονη σύζυγό του (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι εταιρείες φαντάσματα με το απλήρωτο ΦΠΑ - Εκδόθηκε από τον Παναμά στην Ελλάδα και τον αφήσαμε ελεύθερο - Οι 34 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή 120 χρόνων κάθειρξης - Πότε αγόρασε το διαμέρισμα στη Λαμία.
Όλη η πτήση του F-4 Phantom κατά τη διάρκεια του Athens Flying Week - H δραματική πτώση στην Τανάγρα
Το αεροσκάφος φαίνεται να πετά ιδιαίτερα χαμηλά προσπαθώντας να κερδίσει ύψος