Hμερίδα με τίτλο: «Η προοπτική του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας»
Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2026
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχωρά στον σχεδιασμό για τη λειτουργία νέου Τμήματος Ψυχολογίας, το οποίο προορίζεται να ενταχθεί στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών ως το έβδομο Τμήμα της. Με αφορμή αυτή τη σημαντική ακαδημαϊκή προοπτική, η Κοσμητεία της Σχολής διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Η προοπτική του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου 2026, με ώρα έναρξης 19:00, στο Αμφιθέατρο “Γιάνης Κορδάτος”, στο Συγκρότημα Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιάσει το νέο Τμήμα και να αναδείξει την επιστήμη της Ψυχολογίας τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στην τοπική κοινωνία. Η προσέγγιση του θέματος θα γίνει από διαφορετικές οπτικές: από μέλη της ομάδας εργασίας για το νέο Τμήμα Ψυχολογίας, από τον κύριο εθνικό ακαδημαϊκό φορέα της Ψυχολογίας, την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία (ΕΛΨΕ), καθώς και από εκπρόσωπο άτυπων δομών ψυχικής υγείας του νομού.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις:
- ο Νίκος Μακρής, Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρόεδρος της ΕΛΨΕ,
- ο Γιώργος Αμπακούμκιν, Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συντονιστής της ομάδας εργασίας για το Τμήμα Ψυχολογίας,
- η Αικατερίνη Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος στο Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Π.Ο.Σ. της ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ και εκπρόσωπος του Άτυπου Δικτύου Δομών Ψυχικής Υγείας Μαγνησίας,
- και η Ελένη Ανδρέου, Καθηγήτρια Παιδαγωγικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της ομάδας εργασίας για το Τμήμα Ψυχολογίας.
Η ημερίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει αφετηρία ουσιαστικού διαλόγου για τη σημασία της ίδρυσης του νέου Τμήματος, τις επιστημονικές και επαγγελματικές προοπτικές της Ψυχολογίας, αλλά και τη συμβολή της στην εκπαίδευση, την ψυχική υγεία και την κοινωνία.
Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη και μέσω Webex.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη το παζάρι στη Λαμία - Κλειστή η οδός Φιλίας από αύριο Σάββατο
Παζάρι στη Λαμία και φέτος από την Τετάρτη (9/9) μέχρι και την Τρίτη (15/9).
Καιρός: Επιστρέφουν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα χαλάσει ο καιρός
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα, που όμως προς το τέλος της θα έχουμε πάλι αστάθεια και Φθινοπωρινό σκηνικό.
Δήμος Λαμιέων: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο με έξι θέματα
Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν παιδικούς σταθμούς, αθλητικά σωματεία και τις ιαματικές πηγές
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονης εγκύου από τον σύντροφό της – Σωτήρια η παρέμβαση γειτόνισσας
Της επιτέθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα – Παραδέχθηκε την πράξη του στο δικαστήριο ο 28χρονος και ζήτησε ποινική διαμεσολάβηση.