ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 10 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Κρατούμενος στις Φυλακές της Λάρισας έστειλε στο Νοσοκομείο δύο Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους

Κρατούμενος στις Φυλακές της Λάρισας έστειλε στο Νοσοκομείο δύο Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους

Η καταγγελία της Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας…

«Η προστασία των εργαζομένων στα Καταστήματα Κράτησης δεν είναι διαπραγματεύσιμη», αναφέρουν ρητά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), με αφορμή την αιφνιδιαστική επίθεση από κρατούμενο σε βάρος δύο συναδέλφων τους στις Φυλακές Λάρισας.

Οι άτυχοι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για την απαραίτητη φροντίδα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή τους. Ωστόσο η ουσία είναι η ίδια όπως σημειώνουν καθώς εργάζονται σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον.

«Οι συνθήκες στα Καταστήματα Κράτησης έχουν μετατραπεί σε πεδίο αυξημένης ανασφάλειας. Το προσωπικό καλείται καθημερινά να λειτουργήσει μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ η Πολιτεία παραμένει παρατηρητήςαντί για ενεργός εγγυητής της ασφάλειας. Αυτή η κατάσταση δεν οφείλεται σε συγκυριακές αδυναμίες, αλλά σε σοβαρά κενά πολιτικής βούλησης, στρατηγικού σχεδιασμού και επαρκούς θωράκισης του χώρου της φυλακής».

Και η ανακοίνωσή τους συνεχίζει: «Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν είναι αναλώσιμα εργαλεία ενός συστήματος που απαιτεί επαγγελματισμό χωρίς να εξασφαλίζει τα μέσα για να τον παρέχει», επισημαίνει η ΟΣΥΕ ζητώντας επαρκές προσωπικό, κατάλληλο εξοπλισμό, εφαρμοσμένα πρωτόκολλα και ουσιαστική εγγύηση της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων.

Προσωρινή αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της λαϊκής Ραχών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Προσωρινή αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της λαϊκής Ραχών