Νέες θέσεις Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού στα ΑΕΙ - 21 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
4,4 εκατ. ευρώ σε πέντε Πανεπιστήμια για κάλυψη λειτουργικών αναγκών
Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη έγινε η κατανομή νέων θέσεων μελών ΔΕΠ στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας για το έτος 2026.
Συγκεκριμένα, με νέα απόφαση κατανέμονται συνολικά 450 νέες θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στα Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς και 2 επιπλέον θέσεις ΔΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καλύπτοντας κρίσιμες διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες και ενισχύοντας το ακαδημαϊκό έργο σε ολόκληρη την επικράτεια.
Αναλυτικά:
- Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 72
- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: 65
- Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: 36
- Πανεπιστήμιο Πατρών: 36
- Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: 29
- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: 21
- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: 19
- Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας: 18
- Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: 17
- Πανεπιστήμιο Κρήτης: 17
- Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 14
- Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: 13
- Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: 12
- Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 12
- Πάντειο Πανεπιστήμιο: 11
- Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: 9
- Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών: 9
- Πανεπιστήμιο Πειραιώς: 9
- Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: 8
- Πολυτεχνείο Κρήτης: 8
- Ιόνιο Πανεπιστήμιο: 6
- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: 3
- Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: 3
- Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.: 0
- Ελεύθερο Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.): 3
Επιπλέον, προβλέπονται δύο θέσεις Δ.Ε.Π. Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σύμφωνα με την ειδική κατανομή της υπ’ αριθ. 29/27-10-2025 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.
Επίσης με άλλη απόφαση κατανέμονται 60 θέσεις Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού, κατηγορίας ΠΕ/ΤΕ, για την πρόσληψη μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) στα Α.Ε.Ι., για το έτος 2026.
Παράλληλα υπεγράφη από την υπουργό, έκτακτη επιχορήγηση σε πέντε (5) Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της χώρας, με το ποσό των 4.386.935,00 ευρώ.
Η έκτακτη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων αφορά κυρίως στην κάλυψη ενεργειακών αναγκών, στη λειτουργία και συντήρηση κτιριακών υποδομών, καθώς και σε υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας κάθε Ιδρύματος.
Η επιχορήγηση των 4.386.935,00 κατανέμεται ως εξής:
- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - 2.460.000,00
2. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - 984.000,00
3. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας - 369.000,00
4. Πανεπιστήμιο Αιγαίου - 328.000,00
5. Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών - 245.935,00
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!