Νοσοκομείο Λαμίας: Σύσκεψη για την επικείμενη λειτουργία του Κέντρου Ακτινοθεραπείας (ΒΙΝΤΕΟ)
Σερέτης: «Ρυθμίζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αποδοχή των μηχανημάτων και τη δοκιμαστική τους λειτουργία ώστε να το δώσουμε σύντομα προς χρήση»…
Σύσκεψη με τους ανθρώπους του Νοσοκομείου Λαμίας που θα κληθούν το αμέσως επόμενο διάστημα να λειτουργήσουν την νέα Ογκολογική Κλινική με το Κέντρο Ακτινοθεραπείας, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης (1/10/26) ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Παναγιώτη Λαχλάλι παρουσία της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας, της Ογκολόγου του Νοσοκομείου, των ακτινοθεραπευτών και ακτινοφυσικών, που θα λειτουργήσουν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και θα χειριστούν τα πιο προηγμένα μηχανήματα στη θεραπεία ογκολογικών ασθενών. Σκοπός της νέας συνάντησης ήταν να καταγραφούν και να δρομολογηθούν οι τελευταίες ενέργειες που απομένουν πριν η Ογκολογική Κλινική ξεκινήσει να λειτουργεί στο νέο κτίριο των 30.000 τετραγωνικών με σύγχρονα μηχανήματα τα οποία στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η δοκιμαστική τους λειτουργία. Μάλιστα ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ ενημέρωσε ότι το νέο κτίριο θα διαθέτει ακόμη και ξενώνες φιλοξενίας για ασθενείς και συνοδούς δυναμικότητας 24 κλινών!
Σύμφωνα με τον κ.Σερέτη θα είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στην Περιφέρεια που θα διαθέτει επίσης Μονάδα Βραχυθεραπείας, μια μορφή επεμβατικής θεραπείας που βοηθάει στον τομέα ειδικών ογκολογικών ασθενών για ακτινοθεραπεία.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι όλα είναι έτοιμα και θα μπορούσε να λειτουργεί ήδη εκεί η Ογκολογική, ωστόσο θέλουν όλο το κέντρο να λειτουργήσει ολοκληρωμένα.
Ο κ. Σερέτης αναφέρθηκε και στη λειτουργία των υπολοίπων κλινικών, καταθέτοντας την άποψή του ότι με τη λειτουργία των νέων υποδομών θα αυξήσει το ενδιαφέρον και των υπολοίπων γιατρών για τη στελέχωση των προκηρυσσόμενων θέσεων. Προς το παρόν για το επικουρικό προσωπικό επανέλαβε την δήλωση του Υπουργού για έναν μεγάλο αριθμό νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.
Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Στεφανιαίας Νόσου, όπου εδώ και έναν μήνα εκτός από την τοποθέτηση στεντς, γίνεται και τοποθέτηση βηματοδοτών. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν τοποθετηθεί 45 βηματοδότες!
Να σημειώσουμε ότι στο περιθώριο της σύσκεψης έλαβε χώρα και η ορκωμοσία μιας νέας ακτινοφυσικού.
Δείτε το βίντεο:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σεισμός 3,8 βαθμών Ρίχτερ στη Θήβα
Ο σεισμός είχε επίκεντρο 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θήβας.
Λαμία: Πρόβλημα με αδέσποτα έξω από νηπιαγωγείο - Στο νοσοκομείο μητέρα από επίθεση σκύλου (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)
«Πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, είναι θέμα ασφάλειας των παιδιών…», λέει η Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου στο LamiaReport.
Εθελοντική αιμοδοσία από τους υπαλλήλους του Δήμου Λαμιέων
Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρες 9:30' - 13:30'.
Μέσα στον Οκτώβριο η κλήρωση για το Ειδικό Δικαστήριο Τριαντόπουλου
Επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τον Γιώργο Φλωρίδη με την οποία ζητά να κοινοποιηθούν στη Βουλή τα ονόματα των υποψηφίων ανώτατων δικαστικών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας για το Ειδικό Δικαστήριο στο οποίο παραπέμπεται ο Χρήστος Τριαντόπουλος, απέστειλε ο Νικήτας Κακλαμάνης.