Ο Δήμος Αμφίκλειας τίμησε τους πεσόντες της Μάχης στο Μάνεση
Διαβάστε το αναλυτικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας:
Τους Αγωνιστές, που συμμετείχαν στην περίφημη Μάχη στο Μάνεση στις 20 Ιουλίου 1821, τιμήσαμε και φέτος σε μία λιτή αλλά λαμπρή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων στη Δημοτική Κοινότητα Λευκοχωρίου.
Στην τοποθεσία "Αλισάκι" του χωριού, εκεί όπου αντηχούν μέχρι σήμερα οι φωνές των ηρώων και η ένδοξη ιστορία μας γίνεται πυξίδα, εκεί ακριβώς τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

Την ετήσια αυτή συνάντηση - φόρο τιμής στη συλλογική μας μνήμη και στο ανεξόφλητο χρέος της θυσίας των προγόνων μας - τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Τσαπρούνης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Οδυσσέας Γκούμας, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων και των Σωματείων της περιοχής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παρορίου Βοιωτίας (από όπου καταγόταν ένας από τους πεσόντες) κ. Κωνσταντίνος Ματσώτας, οι πρώην Δήμαρχοι Ελάτειας κ.κ. Κωνσταντίνος Κυργιόπουλος & Δημήτριος Παπαγεωργίου και πλήθος δημοτών που ήρθαν να εκφράσουν τη δική τους ευγνωμοσύνη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία, σχετικά με τα γεγονότα και την ιστορική αξία της Μάχης, από την εξαίρετη φιλόλογο - καταγόμενη από το Μάνεση - κα Μαρία Παναγιωτοπούλου, ενώ απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στην οικογένεια του αείμνηστου και επί σειρά ετών Προέδρου του Λευκοχωρίου Χρήστου Κατσαντώνη για την προσφορά του στον τόπο του.
Οι καρποί της Ελευθερίας που γευόμαστε εμείς σήμερα έχουν ποτιστεί με αίμα. Αίμα και ψυχή ανθρώπων, οι οποίοι έγιναν φως μέσα στο βαθύ σκοτάδι της Τουρκοκρατίας. Ένα φως πάλλευκο που έχουμε όλοι μας ευθύνη να ακτινοβολήσουμε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τις επόμενες γενιές.












πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τρίκαλα: Διασωληνώθηκε 65χρονος που πνίγηκε από τροφή
Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάστασή του…
Δήμος Στυλίδας: Δηλώσεις ζημιών από την τελευταία πυρκαγιά στις Ράχες
Προθεσμία μέχρι 21 Σεπτεμβρίου…
Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων: Διαφώνησαν συμφωνώντας για την ανάπτυξη των Ιαματικών Πηγών - ΒΙΝΤΕΟ
Διαπαραταξιακή επιτροπή θα αξιολογήσει την πρόταση του Βασίλη Κυριακάκη ενόψει και του διαγωνισμού για τις Θερμοπύλες…
Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας παραμένουν περιοχές του Δήμου Καμένων Βούρλων
Για τη διαχείριση των ζημιών από την κακοκαιρία Ντάνιελ…
Επανακαθορίστηκαν οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού στα Γραφεία Προληπτικής Πυρασφάλειας των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών
Με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος…
Λαμία: Ανήλικοι «ποντικοί» μπήκαν το πρωί από παράθυρο σε παιδικό σταθμό και άρπαξαν την τσάντα της Διευθύντριας
Εκπαιδευτικοί και γονείς τους έβλεπαν να πηδάνε σαν αίλουροι τα την μάντρα με τα ψηλά κάγκελα που έχουν λόγχες!