MENU
weather-icon 13 oC
Αναζήτηση:

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο έργο της αποκατάστασης και στερέωσης του τείχους των Φωκέων

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο έργο της αποκατάστασης και στερέωσης του τείχους των Φωκέων

Σύμφωνα με την παράταση που δόθηκε ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου...

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Το έργο της αποκατάστασης και στερέωσης του τείχους των Φωκέων στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών επισκέφθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία Χρήστος Σταϊκούρας.

Το έργο υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας με ικανοποιητικούς ρυθμούς, μετά και την παράταση ολοκλήρωσης που δόθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026 και αφορά παρεμβάσεις στο Τείχος των Φωκέων.

Δείτε το βίντεο:

«Εδώ, στις Θερμοπύλες, υλοποιείται, ένα ακόμη σημαντικό έργο. Αυτό της αποκατάστασης και στερέωσης του τείχους των Φωκέων. Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση, με στόχο την ανάδειξη της περιοχής. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 650.000 ευρώ, με πλήρη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο εφετινό καλοκαίρι, και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παρεμβάσεων για την ανάδειξη της περιοχής.

Στόχος, η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ενίσχυση της επισκεψιμότητας και η αναβάθμιση της συνολικής εικόνας των Θερμοπυλών, με όρους που ανταποκρίνονται στη σημασία και τον συμβολισμό του χώρου».

Δείτε φωτογραφίες:

Διπλό χτύπημα απατεώνων στη Φθιώτιδα: Ακριβά πλήρωσαν την «αγκαλιά» και τον… «δορυφόρο της εφορίας»!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Διπλό χτύπημα απατεώνων στη Φθιώτιδα: Ακριβά πλήρωσαν την «αγκαλιά» και τον… «δορυφόρο της εφορίας»!
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Θρήνος στη Λαμία για τον φωτογράφο Σπύρο Σιμόπουλο που σκοτώθηκε σε τροχαίο με αγριογούρουνο - Αύριο η κηδεία του (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων: Ελέγχονται 40 κτηνοτρόφοι – Δικογραφίες για απάτη και ξέπλυμα χρήματος
Αλόννησος: Δύο νέα φωκάκια γεννήθηκαν στο Θαλάσσιο Πάρκο – Ελπίδες για νέο ρεκόρ γεννήσεων της μεσογειακής φώκιας