ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 0 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Ιστιαία το 4ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Ιστιαία το 4ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2025.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής RoboFestival – Robotics – Coding – Engineering – Maths, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Ιστιαία, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων δημοτικού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εργαστούν με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά ρομπότ προσαρμοσμένα στην ηλικιακή τους ομάδα. 6

Τα ρομπότ αυτά προγραμματίστηκαν μέσω tablet ή υπολογιστή, χρησιμοποιώντας περιβάλλον Blockly και άλλες μορφές οπτικού προγραμματισμού. Μέσω των εργαστηρίων, τα παιδιά ανέπτυξαν την αλγοριθμική σκέψη και τη λογική του προγραμματισμού, επιλύοντας καθημερινά προβλήματα και κατασκευάζοντας απλούς και σύνθετους μηχανισμούς.

Χρησιμοποίησαν κυρίως κομμάτια LEGO, άξονες, γρανάζια, βασικές αρχές μηχανικής, καθώς και ηλεκτρονικά κυκλώματα. Παράλληλα, αξιοποίησαν τα εκπαιδευτικά εργαλεία και εφαρμογές μέσω tablet, εξασκώντας αλγεβρικές πράξεις και εφαρμόζοντας στην πράξη έννοιες γεωμετρίας, ενισχύοντας έτσι τις μαθηματικές τους δεξιότητες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής, κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες βραβεύτηκαν με μετάλλιο, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες τιμήθηκαν με ασημένιο και χρυσό κύπελλο αντίστοιχα.

Στο φεστιβάλ παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Εύβοιας κ.κ Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος και Τοουλιάς Ανδρέας, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Κοντζιάς Ιωάννης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής. 5

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας κ. Κωνσταντίνος Βαρδακώστας δήλωσε: «Ένα μοναδικό διήμερο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε στην Ιστιαία Ευβοίας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη μεγάλη συμμετοχή! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και εμείς περισσότερο! Μέσα από την δράση αυτή, στόχος μας είναι η ανάπτυξη μιας κουλτούρας συνεργατικότητας, δημιουργικής σκέψης και εξοικείωσης με την Ρομποτική στη νέα γενιά, δίνοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά του μέλλοντος της Στερεάς Ελλάδας!»

Δείτε φωτογραφίες:

1
2
3
4

7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18

Πως θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα Παρασκευή - Τι ισχύει για ντελιβεράδες, ιδιωτικούς υπαλλήλους και σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Πως θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα Παρασκευή - Τι ισχύει για ντελιβεράδες, ιδιωτικούς υπαλλήλους και σχολεία