Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Χρηματοδότηση 4.100.000 ευρώ για εργασίες βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο δρόμο Χαλκίδα - Λέπουρα
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, υπέγραψε την απόφαση.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΥΠ' ΑΡ. 44 ΧΑΛΚΙΔΑ-ΛΕΠΟΥΡΑ» στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025» και τον Άξονα Προτεραιότητας: «Οδική ασφάλεια».
Σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας επί της οδού Χαλκίδας – Λεπούρων. Στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, σημειώνονται συχνά τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα. Κρίνεται αναγκαία η βελτίωση του υφιστάμενου οδικού δικτύου, ανεξάρτητα από τις διαδικασίες τεχνικής ωρίμασης και διεκδίκησης έργου οδοποιίας.
Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ). Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 4.100.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.
Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών:
- Διαμόρφωσης πρανών, άρσης καταπτώσεων, καθαρισμού και επένδυσης τάφρων, αντιστήριξης και ενίσχυσης πρανών με μεταλλικά πλέγματα ανάσχεσης ή τοιχία.
- Αποκατάστασης βλαβών οδοστρωμάτων, επούλωσης λάκκων και ασφαλτόστρωσης.
- Τοποθέτησης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας.
«Δεσμευθήκαμε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης - Αλιβερίου, παρουσία και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη να χρηματοδοτήσουμε έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας επί της οδού Χαλκίδας – Λεπούρων και ήδη το εντάξαμε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας. Επιταχύνουμε πλέον τις διαδικασίες δημοπράτησης έργου ύψους 4.100.000 ευρώ για να δώσουμε ασφαλείς λύσεις στα πιο επικίνδυνα σημεία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:
«Θέλουμε όλοι έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο από τη Χαλκίδα ως το Αλιβέρι και την Κύμη. Διεκδικούμε και εξασφαλίζουμε σταδιακά από την Κυβέρνηση πόρους για τα στρατηγικά έργα των οδικών παρακάμψεων. Ταυτόχρονα όμως, παρεμβαίνουμε με άμεσες λύσεις για τη συντήρηση του δικτύου στη σημερινή του χάραξη, ώστε να καθιστούμε ασφαλή τα οδοστρώματα με κατάλληλη σήμανση, διαγράμμιση και φωτισμό».
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!