Πρόγραμμα «Agrifood Leadership 2026–2027» της «Νέας Γεωργίας Νέας Γενιάς» – Ενημέρωση και δυνατότητες συμμετοχής
Ο 4ος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο 2026 έως τον Ιούνιο 2027
Το Agrifood Leadership υλοποιείται από το 2023 από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Rutgers University (New Jersey, U.S.A.). Αποτελεί πρόγραμμα ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων για στελέχη, επαγγελματίες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της αγροδιατροφικής αλυσίδας: από την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση έως τη βιομηχανία τροφίμων, το εμπόριο και τις υπηρεσίες του κλάδου.
Ο 4ος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο 2026 έως τον Ιούνιο 2027, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και για πρώτη φορά φέρει και την ευρωπαϊκή διαπίστευση EIT Label από το EIT Food, επιβεβαιώνοντας την ευθυγράμμισή του με υψηλές ευρωπαϊκές προδιαγραφές του ενισχύει την αναγνώριση των πιστοποιητικών συμμετοχής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην πορεία του, το πρόγραμμα έχει υποστηριχθεί από σημαντικές επιχειρήσεις και φορείς της α γροδιατροφής, όπως η Lidl Hellas , η COMPO EXPERT, η ΠΙΝΔΟΣ και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου , ενισχύοντας τη σύνδεσή του με την αγορά και το ευρύτερο οικοσύστημα του κλάδου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 120 ώρες εκπαίδευσης, με:
– Τριήμερες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και στις Βρυξέλλες
– Διαδικτυακές εκπαιδεύσεις από διακεκριμένους εκπαιδευτές
– Επαφή με επιχειρήσεις και κέντρα λήψης αποφάσεων
– Δικτύωση με επαγγελματίες, στελέχη και επιχειρηματίες από όλο το αγροδιατροφικό οικοσύστημα
Έκπτωση για τα μέλη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας 10%
Προσφέρεται έκπτωση 10% στα δίδακτρα συμμετοχής για τις επιχειρήσεις και τα στελέχη-μέλη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Με την έκπτωση, το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται σε 1.440 € ανά συμμετέχοντα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2026.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα:
agrifoodleadership.newagri.org
Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2026. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων και συνέντευξης από ειδική Επιτροπή έμπειρων στελεχών και ειδικών του αγροδιατροφικού κλάδου.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!