Ψαχνά: «Είμαι 12 χρόνια εδώ, έχει γίνει τέσσερις φορές» - Πως γλύτωσε έγκυος γυναίκα με την οικογένειά της
Απομακρύνουν τα νερά από τα σπίτια με αντλίες. Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τη νέα κακοκαιρία που έπληξε το νησί…
Αντιμέτωποι με ορμητικά νερά βρέθηκαν κάτοικοι των Ψαχνών εξαιτίας της νεροποντής που έπληξε την περιοχή αργά το βράδυ του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Μια έγκυος κάτοικος περιγράφει στην απεσταλμένη της ΕΡΤ τις δραματικές στιγμές που έζησε μαζί με την οικογένειά της, όταν τα νερά άρχισαν να ανεβαίνουν. «Βγήκα από το σπίτι μου. Το νερό εδώ στην κοιλιά. Ο άντρας μου έβγαλε τα παιδιά στο κεφάλι του, ένα ένα. Μπήκαμε μέσα στο αμάξι. Το αμάξι τίγκα στο νερό, γεμάτο. Βγήκαμε με την όπισθεν. Με τα χίλια ζόρια μας έπαιρνε το νερό».
Όπως λέει, η οικογένεια κατάφερε τελικά να απομακρυνθεί, ενώ η ίδια αναφέρει πως δεν μπόρεσε να διασώσει σχεδόν τίποτα από το σπίτι. «Σήμερα έψαχνα να βρω ρούχα στα παιδιά. Ούτε κάλτσες, ούτε τίποτα. Δεν μπόρεσα να σώσω τίποτα».
Κάτοικος της περιοχής περιγράφει την ένταση της βροχής και τα προβλήματα που προκάλεσε η υπερχείλιση του νερού: «Πάρα πολύ νερό έριξε. Πλημμύρα. Κατέβασε από πάνω το ποτάμι και έπνιξε αυτά τα σπίτια εδώ. Είμαι 12 χρόνια εδώ, έχει γίνει τέσσερις φορές».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδόθηκαν, στην πλημμύρα του 2020 είχαν καταγραφεί 160 χιλιοστά βροχής, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας έπεσαν περίπου 120 χιλιοστά.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:
Για τα έντονα φαινόμενα μίλησε και ο Ευθύμιος Λέκκας κάνοντας μια σύγκριση με την φονική κακοκαιρία του 2020 και το γεγονός ότι υπήρξαν αντιπλημμυρικά έργα που έσωσαν τη φετινή κατάσταση.
Διαβάστε επίσης:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Βιολάντα: Απέλυσαν όσους κατέθεσαν για την οσμή στο εργοστάσιο – Τι καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων στην έφεση κατά της αποφυλάκισης Τζιωρτζιώτη
«Υφίσταται ένα καθεστώς το οποίο δεν είναι καθόλου ευνοϊκό ώστε να μπορέσουν να προσφύγουν εργαζόμενοι στον ανακριτή» λένε οι συγγενείς των θυμάτων
Η κάμερα έπιασε τον αρχιφύλακα που τα «τσέπωνε» από τις κλήσεις - Ο διάλογος με Πακιστανό μέσα στο αστυνομικό τμήμα Βόλου
Τα 350 ευρώ για τη «διευθέτηση» τροχονομικής παράβασης – Τα επτά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στον καφέ φάκελο και οι διάλογοι που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛΑΣ
Φθιώτιδα: Τι λένε στο χωριό της γιατρού που εμπλέκεται στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη - Σύστηνε την πλασμαφαίρεση και στις συγχωριανές της
Όταν το χωριό «κατέβαινε» στo Kολωνάκι για να γίνει... καλά
Φθιώτιδα - Στερεά: Που θα βρεθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες αυτή την εβδομάδα
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου με Κυριακή 4 Οκτωβρίου...
Και σήμερα Κυριακή τέρμα τα γκάζια με σούπερ θέαμα στη Λαμία! - Το Drift σας περιμένει στο χώρο της ΠΕΛ
Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο πλαγιολισθήσεις και αγωνιστική δράση για τον 7ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift.