Σταϊκούρας: «Ξεκίνησαν τα έργα στο λιμάνι της Στυλίδας»
«Θέτουμε τις βάσεις για πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα…»
Τη χαρά και την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας για την εκκίνηση των εργασιών στο οραματικό έργο του λιμένα Στυλίδας.
Είναι προϋπολογισμού 9.863.200 ευρώ, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και ορίζοντα ολοκλήρωσης την 30η Ιουνίου 2026.
Αντικείμενο του έργου είναι η εκβάθυνση του Λιμένα, και ειδικότερα η αποκατάσταση βαθών στη λιμενολεκάνη και στον δίαυλο ναυσιπλοΐας.
Με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Φθιώτιδας και της Κεντρικής Ελλάδας, δεδομένης της πλεονεκτικής γεωγραφικής θέσης του Λιμένα: απέχει λίγα χιλιόμετρα από τον κόμβο σύνδεσης της ΠΑΘΕ, τον Ε65, τη ΒΙΠΕ Λαμίας, αλλά και από τον υπό κατασκευή διαγώνιο άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, ενώ πλησίον υφίστανται και σιδηροδρομικές υποδομές.
Παράλληλα, υφίσταται η πρόθεση ολοκλήρωσης του master plan, που περιλαμβάνει την Επέκταση Προβλήτα και Κρηπιδωμάτων, με πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ο Βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε: «Αποδεικνύεται ότι το όραμα, το σχέδιο, το πρόγραμμα, η χρηματοδότηση, η μέθοδος και η επιμονή, φέρνουν θετικά αποτελέσματα. Τα αναφερόμενα έργα, όπως και άλλα σημαντικά έργα υποδομής σε διάφορους κρίσιμους τομείς, που σχεδιάζονται, υλοποιούνται ή ολοκληρώθηκαν, σε συνδυασμό με την υγιή, ισχυρή και αυξανόμενη παρουσία του ιδιωτικού τομέα στην περιοχή, θέτουν τις βάσεις για πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη στην Ανατολική Φθιώτιδα και εν γένει στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.»
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!